- ۳۱ خرداد ۱۳۹۹
- کد خبر 62691
true
false
true
false
false
false
false
false
true
پیدایش بیماریهای ویروسی یک مساله مهم و حیاتی برای برای کل مردم دنیا و تهدیدی بزرگ برای سلامتی و زندگی انسان ها به شمار می آید. از طرفی در طی هر بحران مهم بهداشتی ، سیستم های مراقبت بهداشتی از جمله خدمات فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی (EMS) با تقاضای زیادی برای کمک به افراد بیمار یا مضطرب روبرو هستند.
کرونا ویروس جدید که به آن بیماری )COVID-19) میگویند، اولین بار در ووهان چین شناسایی شد. با گسترش و شیوع آن در سایر نقاط جهان از جمله کشور ما لزوم رعایت نکات مرتبط با کنترل عفونت و بیماری برای مقابله با این ویروس اهمیت بیشتری پیدا کرده است، فراگیرشدن ویروس کرونا می تواند تبعات و پیامدهای مختلف به همراه داشته باشد.
با این تفاسیر بی مناسبت ندیدیم به سراغ دکتر پیمان صابریان ،رییس مرکز اورژانس تهران برویم و گفتگویی را در این خصوص داشته باشیم.
به گزارش خبرطلایی دکتر صابریان گفت: رعایت نکات بهداشتی و راهکارهای مقابله ای ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت و درمان و مسولین، توسط هموطنان عزیزمان از جمله پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی می تواند کمک قابل توجهی در کنترل انتشار بیماری در سطح جامعه نماید که نتیجه آن کاهش تعداد مبتلایان و افراد نیازمند مراقبت های درمانی در مراکز خدمات سلامت بوده و منجر به کاهش فشار کاری کادر درمان کشور و ارائه مراقبتهای بهتر و مناسب تر می گردد.
وی با بیان اینکه تا کنون هیچ منبعی در هیچ جای دنیا نتوانسته تخمین درستی از زمان پایان کرونا داشته باشد اظهارکرد: اطمینان داریم که مردم فهیم ایران با رعایت دقیق نکات بهداشتی و اجرای توصیه های وزارت بهداشت، اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و تجمعات و سفرهای غیر ضروری و استفاده مناسب از ماسک در اماکن عمومی؛ به ما کمک می کنند تا بتوانیم با کنترل مناسب و مهار این بیماری، نوید بخش سلامتی برای آنان باشیم.
رییس مرکز اورژانس تهران با تاکید براینکه به هیچوجه نباید این طور تلقی شود که این ویروس و اپیدمی آن به طور مطلق از بین رفته و همه پروتکل های بهداشتی باید با جدیت رعایت شود؛ تصریح کرد: بر این اساس کماکان در خصوص اجتماعات و مراکز پرخطر محدودیتها وجود دارد و مردم نباید برای کارهای غیرضروری از منزل بیرون بیایند در رعایت موارد توصیه شده توسط وزارت بهداشت دقت کرده و در شرایطی که کار ضروری ندارند در منزل بمانند.
وی با بیان اینکه برگزاری مراسمهای جشن و عزا، بازگشایی باشگاههای ورزشی و رعایت نکردن توصیه های بهداشتی در ادارات ، بانکها ، دفاتر پیشخوان ، داروخانه ها و آرایشگاه ها یکی از عوامل مهم شیوع این بیماری می باشد ،خاطر نشان کرد: بهتر است تا حد امکان مردم بویژه افراد پرخطر و سالمندان از حضور در این امکان اجتناب کنند. رعایت اصول ایمنی و استفاده مناسب از ماسک در اماکن عمومی می تواند تا حدی انتشار بیماری را کم نماید.
صابریان با تاکید بر اینکه با انجام اقدامات نظارتی دقیق و سختگیرانه از طریق رصد و جداسازی افراد مشکوک ، انجام تست های غربالگری و تشخیصی مناسب، قرنطینه کردن افراد بیمار و ناقل و تشویق و ترویج توصیه های بهداشتی نظیر شستن دستها، رعایت آداب سرفه و عطسه، اجتناب از حضور در اماکن عمومی، ضدعفونیکردن مناسب فضاها و محیط های آلوده و… می توانیم شدت همه گیری را در موج دوم کاهش دهیم؛ تصریح کرد: با توجه به تغییرات شناور در آمار مبتلایان، ویروس کرونا در تهران هنوز به صورت قطعی کنترل و مهار نشده و شاید بتوان یکی از مهمترین دلایل آن را حضور غیر ضروری مردم در نقاط شلوغ و پر تردد و عدم رعایت درست و مناسب توصیه های بهداشتی دانست.
رییس مرکز اورژانس تهران بیان کرد: بیماری کرونا فریبنده است و باید مراقبتهای بیشتری نسبت به آن انجام شود. مهمترین خطر در استمرار اپیدمی خستگی شهروندان در اجرای پروتکلهای بهداشتی است و مردم نباید این بیماری را تمام شده فرض کنند.
صابریان درباره میزان آمادگی اورژانس تهران در صورت بروز موج دیگری از بیماری کووید ۱۹ اظهار کرد: اورژانس پیش بیمارستانی یکی از سازمان هایی هست که به طور مداوم 24 ساعته در طول 7 روز هفته خدمات درمانی به شهروندان ارائه می دهد. صابریان بیان کرد: دپوی تجهیزات خوبی قبل از ورود کرونا به کشور انجام دادیم و با توجه به کمبود نیرو، باید کیفیت تجهیزات را بهتر میکردیم در حال حاضر این سازمان ظرفیت خوبی داشته و اگر موج دیگری در راه باشد، با تمام توان در خدمت مردم خواهیم بود و از نظر تجهیزات و منابع با کمبود جدی مواجه نبوده و همچنان مانند موج اول با قدرت، تجربه و دانش بیشتر بهترین خدمات را به مردم ارائه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه با شناخت بیشتر این ویروس توسط تحقیقات انجام شده در دنیا، دیدگاهها نسبت به علایم و پیامدهای این بیماری تغییر کرده؛ تمام متخصصان کادر پزشکی ازجمله متخصصان قلب ،مغز و…. در آماده باش کامل به سر می برند. وی اذعان داشت: در مورد کیفیت تجهیزات پزشکی برای پرسنل، سازمان اورژانس تهران امتیاز بسیار بالایی دارد زیرا تجهیزات اورژانس را با بالاترین کیفیت انتخاب کردیم تا هم پرسنل و هم بیماران دچار مشکل نشوند. به هر حال خدمات اورژانس، مرز بین مرگ و زندگی است و نمیتوانیم از کیفیت چشم پوشی کنیم.
در ایران اولین مورد ابتلا به کرونا 29 بهمن ماه گزارش شده و تماسهای اورژانس از اوایل اسفند به صورت صعودی افزایش یافت و تا چهار برابر رسید. البته این موضوع پیش بینی شده بود. ۵۰ درصد تماسها در مورد مشاوره کرونا بود و روزانه ۳۰ هزار تماس با دیسپچ کرونا انجام میشد. رییس مرکز اورژانس تهران عنوان کرد با توجه به افزایش تعداد ماموریت ها تعامل با نیروی انتظامی ، راهور و شهرداری در جهت بالا رفتن زمان رسیدن بر بالین بیماران امری ضروری می باشد.
رییس مرکز اورژانس تهران افزود: آمبولانس بیماران کرونایی هم از سایر آمبولانسها جدا شده است. همچنین بلافاصله بعد از انتقال بیمار، آمبولانس ها از چرخه ماموریت خارج گردیده و بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شستوشو و ضدعفونی کردن کامل آمبولانس طبق دستورالعمل های ابلاغی و با نظارت دقیق واحد کنترل کیفیت و مسولین پایگاهها انجام می گردد.
وی با اظهار تاسف نسبت به شهادت مدافعان سلامت کادر درمان خاطرنشان کرد طبق تحقیقات و گزارشات سازمان بهداشت جهانی درصد قابل توجهی از مبتلایان به کرونا را در کل دنیا پرسنل بهداشت و درمان شامل می شوند که این تعداد به طور دقیق مشخص نیست اما به طور مثال در چین و ایتالیا این تعداد حدودا 10% بوده است و در مرکز اورژانس تهران برآورد ما کمتر از 5% می باشد.
صابریان با اشاره به ماهیت کار بسیار سخت و پراسترس سیستم فوریت های پزشکی اورژانس عنوان کردند که این شغل جزو مشاغل سخت و زیان آور می باشد و افزود: در خصوص حقوق پرسنل شاغل در اورژانس تهران تا حد امکان سعی شده است که حقوق و مزایای به صورت کامل و جامع در نظر گرفته شود.
دکتر پیمان صابریان ،رییس مرکز اورژانس تهران درخاتمه اظهار داشت: این بیماری جدید است و اطلاعات زیادی در مورد آن در کل دنیا وجود ندارد. اداره پژوهش اورژانس تهران از ابتدای شیوع بیماری، روی ابعاد مختلف این بیماری تحقیقات مختلفی انجام داده از جمله عوامل و فاکتورهای موثر بر ابتلای کارکنان، نقشه یابی الگوی انتشار بیماری از طریق تماس های انجام شده با مرکز جهت سیاست گذاری و تخصیص بهتر منابع ، بررسی بار روانی کرونا بر روی پرسنل و بیماران و پیامدهای آن و بررسی تیتر آنتی بادی پرسنل جهت درک بهتر روند بیماری در پرسنل و غربالگری افراد مشکوک و … ؛ همچنین با جستجو منابع معتبر آخرین وضعیت بیماری، درمان ها و استراتژی های مقابله با بیماری از طریق این واحد رصد شده و اطلاع رسانی به قسمت های مختلف انجام می گردد. با توجه به ممنوعیت برگزاری کلاس های آموزشی واحد آموزش این مرکز نیز در تعامل با سایر حوزه های مرتبط مرتبا نیازسنجی آموزشی انجام داده و بر اساس آن اقدام به برگزاری کلاس های آموزش آنلاین می نماید.
false
false
false
false