- ۱۳ آذر ۱۴۰۳
- کد خبر 183734
رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: آمارهای شکایت مردم از شرکت های بیمه ای ماهانه منتشر خواهد شد اما تلاش داریم به صورت کاملتر این آمار را در اختیار مردم قرار دهیم تا منجر به سوء برداشت یا سوء تفاهم نشود.
به گزارش خبرطلایی ، «پرویز خوشکلام خسروشاهی» در نشست خبری در حاشیه سیویکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی «بیمه و توسعه» در محل برج میلاد تهران این مطلب را بیان کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: ما به عنوان بیمه گر پوششی که خلاف قانون نباشد را پوشش می دهیم و فرمایش رئیس جمهور در خصوص پوشش برخی داروها بود که به دلیل گرانی یا افزایش ناگهانی به بیمه تکمیلی منتقل می شود.
خسروشاهی ادامه داد: در مجموع ما هم به عنوان بیمه مرکزی هم نظر با رئیس جمهور هستیم.
قانون بیمه افت قیمت خودرو را اصلاح میکند/ ۵۶٠ هزار گزارش کروکی آنلاین پلیس به بیمه مرکزی
رییس کل بیمه مرکزی در پاسخ به پرسشی در خصوص اجرای کروکی آنلاین تصادفات گفت: کروکی آنلاین در حال انجام است و پلیس این کروکیها را به بیمه مرکزی گزارش میدهد و در هفت ماهه اول امسال ۵۶٠ هزار کورکی آنلاین به بیمه مرکزی اعلام شدهاست.
توسعه بیمه بازنشستگی تکمیلی بستگی به استقبال مردم از آن دارد
وی با اشاره به محصول بیمهای برای بازنشستگان اظهار داشت: یکی از محصولات بیمهای بازنشستگی تکمیلی است البته چندین سال است که این محصول ارایه میشود و از جانب شرکتهای بیمه هم محدودیتی برای ارایه این خدمت وجود ندارد اما جامعه باید با توجه به درآمد سرانه از این محصول بیمهای استقبال کند و موضوع مهم در این بخش تورم است.
وی ادامه داد: این خدمات باید به تورم وصل شود اما این اقدام در پرتفوی شرکتهای بیمه ریسک را به شدت بالا میبرد و در حوزه نقد شوندگی و پرداخت خسارت تبعاتی برای آنها خواهد داشت.
آیین نامه افت قیمت خودرو بخشی از ریسک های مردم را تحت پوشش قرار می دهد
خسروشاهی درباره مصوبه خسارت آفت قیمت خودرو اظهار داشت: آیین نامه افت قیمت خودرو تصویب شده است این خدمت بیمه از این جهت خوب است که بخشی از ریسک های مردم را تحت پوشش قرار میدهد اما این خدمت اشکالات جدی در اجرا دارد که باید اصلاح شود، در بیمه مرکزی اگر این خدمت را اجرا نکنیم ترک فعل کردهایم و اگر اجرا کنیم مسائلی برای شرکت های بیمه ایجاد می شود.
وی گفت: طبق قانون افت قیمت خودرو از ابتدای دی ماه باید به اجرا درآید اما باید اشکالات آن باید حتما برطرف شود چراکه ٣٠ هزار میلیارد تومان تعهد شرکتهای بیمهای در بردارد که ٢.٢ درصد بالاتر از سوددهی شرکتهای بیمهای است و شرکت ها مجبور میشوند از ذخایر بیمه آتش سوزی و درمان استفاده کنند از این رو بایدشرط غیرمنصفانه این خدمت بیمه را برطرف کنیم.
رییس کل بیمه مرکزی درباره افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه در کل دنیا ٩.۵ و در ١۴ کشور پیشرفته ٧ درصد است و این کشورهای پیشرفته ٨١ درصد بازار بیمه را در اختیار دارند، ضریب نفوذ بیمه در سایر کشورها متوسط ٢.٢ درصد است.
وی گفت: همچنین ضریب نفوذ بیمه در کل خاورمیانه ١.۵ است و ضریب نفوذ بیمه در ایران فاصلهای با این ارقام ندارد، تنها در امارات ضریب نفوذ بیمه ٢.٩ درصد است که آن هم به ساختار اقتصاد بینالمللی این کشور برمیگردد، بنابراین نباید ضریب نفوذ بیمه ایران را با هفت درصد کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم.
خسروشاهی ادامه داد: ضریب نفوذ بیمه کاملا وابسته به درآمد سرانه کشورها است و برای افزایش ضریب نفوذ باید بیمههای زندگی رشد پیدا کند که ٨٠ درصد آن پس انداز است و ریسک بیمهای نیست.
پرداخت ۷۶ هزار میلیارد تومان خسارت بابت بیمه خودرو
رئیس کل بیمه مرکزی صبح امروز سه شنبه در زمان سخنرانی در سی و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه در حضور رئیس جمهور اعلام کرد: بر اساس آمار ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارای پوشش بیمه شخص ثالث هستند و ۷۶ همت پرداخت خسارت بابت بیمه اتومبیل صورت گرفته است و ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بیمه تکمیلی درمان در صنعت بیمه داریم.
وی گفت: ضریب نفوذ بیمه تحت تاثیر درآمد سرانه کشورهاست سهم حق بیمه تولیدی کشورهای پیشرفته ۸۱.۳ درصد است و ضریب نفود بیمه در دنیا هفت درصد و در کشورهای پیشرفته ۹.۵ درصد است که در ایران این عدد ۲ درصد است.
خسروشاهی افزود: انتظار ما فقط یک چیز است نهادهای تصمیمگیر نظام حکمرانی وقتی درباره بیمه تصمیم میگیرند منطق و انصاف را رعایت کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: حق بیمه شخص ثالت از سال ۸۵ تا ۱۴۰۲، ۱۷.۷ برابر شده است اما دیه ۳۴.۳ برابر رشد کرده است در خصوص افت قیمت به سبب منافع مردم شاید کار خوبی باشد اما در این مصوبه بندی دیده شده که خارج از انصاف است، از طرفی تورم ۵۴ برابر شده است بنابراین در محاسبات حق بیمه تورم لحاظ نمیشود.
وی افزود: این بند میگوید باید پرداخت خسارت داشته باشید اما نباید هیچگاه آن را دریافت کنید که برآورد شده این بند حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان برای ما هزینه خواهد داشت.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند، گفت: تعهدات صنعت بیمه در بخشهای مختلف حدود ۴۷۷ میلیارد دلار است و هم اکنون ۴۱ شرکت بیمهای داریم که تنها یک شرکت دولتی و مابقی خصوصی هستند ضمن اینکه ۱۴۴۰ شعبه بیمهای نیز در کشور وجود دارد، بنابراین می توان گفت که صنعت بیمه نامرعی است با وجود اینکه نقش مهمی ایفا میکند ولی خیلی قابل مشاهده نیست.
وی افزود: بخش بزرگی از خدمات بیمه توسط بخش خصوصی انجام میشود و همچنین ۷۵ تا ۸۰ درصد بیمه صنعت توسط همین بخش از بیمهها پوشش داده میشود.
خسروشاهی گفت: ۹۴ درصد واحدهای مسکونی تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیستند ۹۵ درصد واحدهای ساختمانی هم بیمه حوادث طبیعی ندارند، همچنین ۸۲ درصد خودروها بیمه بدنه ندارند، ۷۰ درصد جامعه ایران بیمه تکمیلی درمان ندارند.
وی پیش بینی کرد در سال ۱۴۰۳ ضریب نفوذ واقعی به ۳.۲ درصد برسد و ادامه داد: میانگین نمره مردم به بیمهها ۱۴.۶ است؛ هدف صنعت بیمه رضایت و اعتماد مردم به این صنعت است برای تحقق این هدف درخواست های زیادی به من از طرف شرکت های بیمه داده شد تا خدمت رئیس جمهور بدهم، فکر میکنم مهمترین و نقطه اشتراک این درخواستها این است که نهادهای حکمرانی و تصمیم گیر اصل انصاف و عدالت را برای بیمهها رعایت کنند.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به مصوبه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو گفت: مصوبه افت قیمت خودرو اواخر دولت قبل تصویب شد و منافع خوبی برای مردم دارد ولی اصلی گذاشته شده که موجب مشکلاتی برای شرکتها خواهد شد؛ در این مصوبه تاکید شده افت قیمت خودرو تحت پوشش باشد ولی هیچ وقت نباید برای آن حق بیمه دریافت شود.
وی گفت: بودجه مورد نیاز برای اجرای این دستورالعمل ۳۰ هزار میلیارد تومان است که معادل نصف حق بیمه درمان و کل صنعت بیمه است، بیمهها میخواهند این بخش اصلاح شود.
خسروشاهی تاکید کرد: میخواهیم ناترازی ها را حل کنیم ولی از جای دیگر ناترازی ها را افزایش میدهیم هرچند در یکی دو ماه گذشته در هنگام تدوین بودجه تصمیمات منطبق بر انصاف و منطقی توسط دولت گرفته شده است.