- ۰۲ مهر ۱۳۹۸
- کد خبر 44709
true
false
true
false
false
false
false
false
true
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر نقش و جایگاه زنان در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و ورزشی تصریح کرد: برای دستیابی به توسعه و پیشرفت، نیازمند استفاده از همه ظرفیت و توان کشور هستیم و نباید از توانمندی زنان در بخش های مختلف غفلت کنیم.
به گزارش خبرطلایی ،دکتر اسحاق جهانگیری ظهر امروز(سه شنبه) در جلسه دیدار با زنان فعال اقتصادی کشور افزود: این تفکر که می توان تنها با نیمی از ظرفیت و توانمندی جامعه به تولید و توسعه دست یافت و کشور را اداره کرد، تفکر اشتباهی است که نتایج آن برای کشور فاجعه آمیز خواهد بود.
وی با اشاره به نقش بی بدیل زنان ایرانی در دوران سخت انقلاب و دفاع مقدس، گفت: زنان ایرانی در کنار مردان برای سربلندی ایران عزیز ایستادگی کردند و امروز نیز قادرند در دوران دشوار تحریم و فشارهای اقتصادی آمریکا کشور را از این شرایط خطیر عبور دهند.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: زنان فعال در عرصه های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باید با همین روحیه محکم در صحنه حضور داشته باشند و به بقیه زنان کشور نیز این روحیه و باور را القا کنند که یک زن می تواند در عرصه های مدیریتی موفق باشد.
دکتر جهانگیری با اشاره به مشارکت زنان پس از انقلاب اسلامی در حوزهای مختلف، افزایش میزان زنان تحصیل کرده و تعداد دانشجویان دختر در موسسات آموزش عالی کشور را یادآور شد و گفت: امروز توانمندی خوبی در جامعه زنان کشور شکل گرفته و شاهد هستیم که بنگاه های بزرگی توسط آنها اداره می شود که مایه افتخار است.
وی با ذکر خاطره ای از سفر به استان خراسان رضوی و دیدار با یک کارآفرین زن در مجموعه کمیته امداد امام (ره)، تصریح کرد: این کارآفرین با ایجاد کارگاهی برای تولید گل مصنوعی علاوه بر صادرات به کشورهای مختلف و ارز آوری برای کشور توانسته بود برای بیش از هزار نفر شغل ایجاد کند بنابراین باید تلاش کنیم تا از تفکر و ایده های خلاق افراد توانمند به نفع کشور بیشترین بهره برداری را انجام دهیم.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه وقتی گزارش می شود که یک شرکت دانش بنیان به مدیریت یک زن توانسته چند صد نفر نیروی انسانی تحصیل کرده را جذب و صادرات به کشورهای دیگر انجام دهد باید قدردان بود، خاطرنشان کرد: همه باید تلاش کنیم تا روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در زنان برای مدیریت بنگاه های بزرگ کشور تقویت شود.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید سیاستگذاری خوبی در زمینه اشتغال و فراهم کردن بستر حضور و مشارکت زنان در عرصه های مختلف انجام شده است بطوریکه میزان اشتغال از 14.5 درصد در سال 1393 به 18.3درصد در سال 1397 افزایش یافته و از 627 هزار فرصت شغلی متوسط سالانه، 311 هزار فرصت شغلی به زنان اختصاص یافته و همچنین سهم اشتغال زنان از فرصت های شغلی از 3.1 میلیون نفر در سال 93 به 4.3 میلیون نفر در سال 97 رسید که این روند باید ادامه یابد.
دکتر جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فشارها و تحریم های اقتصادی آمریکا،گفت: آنها می خواستند اقتصاد ایران را متلاشی کنند اما به فضل الهی و همت همه کارآفرینان و فعالان اقتصادی این سیاست آنها با شکست مواجه شده و با مقاومت و مردم ، دولت و نخبگان و فعالان اقتصادی، کشور با سربلندی ایستاده است.
دکتر جهانگیری با اشاره به برخی گلایه های مطرح شده در جلسه در خصوص موانع پیش روی فعالیت استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان، گفت: حمایت از شرکت های دانش بنیان یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی است و علاوه بر آن دولت نیز به توانمندی جوانان تحصیلکرده باور جدی دارد چرا که جوانان و شرکت های دانش بنیان توانسته اند گره های بزرگی را در کشور باز کنند.
معاون اول رییس جمهور افزود: البته وجود برخی مقاومت ها در برابر گسترش استارتاپ ها و فعالیت شرکت های دانش بنیان چندان دور از ذهن نیست چرا که روندهای سنتی در حال تبدیل شدن به نوآوری و روندهای نوین هستند و ممکن است این تغییرات برای عده ای خوشایند نباشد و بخواهند در برابر این تغییر مقاومت کنند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت حمایت از زنان کارآفرین فعال در عرصه صادرات، اظهار داشت: در شرایطی که تحریم های ظالمانه آمریکا درآمدهای حاصل از فروش نفت ایران را هدف قرار داده است، یکی از اصلی ترین و مهمترین سیاست های دولت حمایت از صادرات غیرنفتی است که در همین راستا تلاش خواهیم کرد موانع پیش روی صادرات محصولات تولیدی زنان کارآفرین برطرف شود.
معاون اول رییس جمهور خطاب به زنان کارآفرین حاضر در جلسه با تاکید بر اینکه دولت با همه توان از شما حمایت خواهد کرد، گفت: مسائل و دغدغه هایی که در این جلسه مطرح کردید مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در چارچوب مقررات و تا حد امکان نسبت به رفع این مشکلات اقدام خواهد شد.
در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشتند، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه گام های بلندی در دولت دوازدهم در عرصه زنان برداشته شده است، گزارشی از تحولات صورت گرفته در بخش های مختلف ارائه کرد.
دکتر ابتکار همچنین گزارشی از فعالیت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ارائه کرد و افزود: شناسایی گروههای اولویت دار شامل فارغ التحصیلان دانشگاهی و زنان سرپرست خانوار از جمله اقدامات این معاونت بوده است و پس از شناسایی نسبت به توانمندسازی اجتماعی-اقتصادی آنان اقدام شده است.
وی با اشاره به بالا بودن شکاف جنسیتی در مشارکت اقتصادی و اشتغال زنان، گفت: برای رفع این ضعف، برنامه ریزی هایی صورت گرفت که استانداردسازی و حمایت از مشاغل خانگی و ایجاد ساز و کار مناسب برای ثبت مشاغل غیررسمی از جمله این اقدامات است.
وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست از اهتمام جدی خود برای کمک به زنان کارآفرین خبر دادند و به تشریح برنامه ها و سازو کارهای دستگاه اجرایی خود برای رفع دغدغه های فعالیت اقتصادی زنان پرداختند.
در ادامه این جلسه 20 نفر از زنان کارآفرین به معرفی حوزه فعالیت و میزان اشتغالزایی خود پرداختند و مهمترین و اصلی ترین دغدغه های خود را مطرح کردند که تسهیل امور، رفع مقررات دست و پا گیر اداری، تامین نقدینگی، ایجاد تسهیلات برای حضور در بازار و نمایشگاههای بین المللی و امکان خرید اعتباری مواد اولیه تولید از جمله مسائل مطرح شده بود.
این کارآفرینان و مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی که هر کدام در زمینه های مختلف نظیر تولید داروی بیماران خاص، شیشه دو جداره، زنبورداری، ذخائر ژنتیک محصولات زراعی، بذر محصولات گلخانه ای، طراحی و احداث نیروگاه خورشیدی، صادرات و واردات مواد شیمیایی، تولید ظروف کریستالی، گاوداری و … فعالیت دارند.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری
false
false
false
false