- ۰۹ تیر ۱۴۰۲
- کد خبر 169911
true
false
true
false
false
false
false
false
true
در راستای گسترش تعاملات بینالمللی و بهرهمندی از دانش روز دنیا در حوزه بیمه و تکافل، دکتر محمد مهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه با دکتر اسماعیل آیدمیر مدیر مالی شرکت بیمه Katilim Emeklilik، دکتر یونس امره گوبوز مدیر مالی شرکت (pay takaful) پرداخت تکافل و دبیر کل انجمن بیمه کاتیلیم ترکیه و دکتر مصطفی دِسی رئیس موسسه تحقیقات مالی اسلامی ترکیه (ISFA) دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرطلایی به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در این دیدار که روز پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ (۱۵ ژوئن ۲۰۲۳) در شرکت بیمه Katilim Emeklilik فعال در حوزه فروش انواع محصولات تکافلی در ترکیه برگزار شد، دکتر محمد مهدی عسگری ضمن معرفی ساختار و فعالیتهای پژوهشکده بیمه و با اشاره به واگذاری مسئولیت صدور گواهی حرفهای مدیران صنعت بیمه به پژوهشکده بیمه، به معرفی گروههای پژوهشی به ویژه گروه پژوهشی مطالعات اسلامی پژوهشکده بیمه که مسئولیت اجرای تکافل به آن واگذار گردیده است پرداخت.
رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به اعمال تحریم علیه صنعت بیمه ایران و لزوم برقراری ارتباطات با سایر کشورهای دنیا، خواستار انتقال تجربیات شرکت بیمه Katilim در زمینه بیمه و تکافل به صنعت بیمه ایران شد.
دکتر عسگری علاوه بر تشریح فرایند آغاز عرضه محصولات تکافل در صنعت بیمه ایران از سال گذشته، از تصویب قوانین و مقررات مربوط به تکافل تا پایان سال جاری خبر داد و افزود؛ در حال حاضر از میان ۳۷ شرکت بیمه فعال در ایران، ۷ شرکت بیمه مجوز فروش محصولات تکافل در قالب پنجره تکافل را دریافت نمودهاند و بهرهمندی از تجربیات شرکت بیمه Katilim در قالب یک دوره آموزشی در زمینه تکافل بسیار موثر خواهد بود.
وی ضمن اشاره به تشکیل کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه و تاسیس شورای فقهی صنعت بیمه و تشریح اقدامات و فعالیتهای این دو نهاد تصریح کرد؛ در راستای تاسیس شعب و نمایندگیهای بیمه و تکافل صنعت بیمه ایران در کشورهای همسایه از قبیل افغانستان، عراق، عمان، لبنان و …، چندین تفاهمنامه با صنعت بیمه این کشورها به امضا رسیده و مطابق با آنها، آموزشهای حوزه بیمه و تکافل توسط پژوهشکده بیمه در این کشورها ارائه خواهد شد که شرکت بیمه Katilim میتواند در این مورد نیز با پژوهشکده بیمه همکاری نماید.
دکتر عسگری پس از ارائه مطالبی در خصوص برقراری ارتباط و امضای تفاهمنامه با برخی موسسات تکافل مالزی، از متخصصین این شرکت برای ارائه وبینار و کارگاه آموزشی در حوزه تکافل و ارائه مقاله و برگزاری کارگاههای پسارویداد در همایش بینالمللی بیمه و توسعه سال ۱۴۰۲ دعوت کرد.
رئیس پژوهشکده بیمه با برشمردن تفاوتهای اساسی میان بیمه رایج و تکافل و با توجه به عزم شرکتهای بیمه ایرانی در تاسیس شعب خود در کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و امارات، خواستار اعزام مدیران عامل شرکتهای بیمه برای انتقال تجربیات این شرکت و آموزش عملیاتی در حوزه بیمه رایج و تکافل شد.
در ادامه این نشست، دکتر اسماعیل آیدمیر مدیر مالی شرکت بیمه Katilim تصریح کرد این شرکت به صورت کامل یک شرکت تکافل است و سهامداران عمده آن بانکهای اسلامی ترکیه و شرکت البرکه گروپ (Al Baraka Group) در بحرین است. مجرای اصلی فروش این شرکت نیز، از طریق بانکهای اسلامی و بانک اِملاک کاتالیم هستند که یک بانک اسلامی دولتی قدیمی میباشد.
دکتر اسماعیل آیدمیر با اشاره به سابقه عرضه محصولات تکافل در قالب بیمه مشارکتی از سال ۲۰۰۹ در ترکیه خاطرنشان کرد؛ در این کشور، عرضه محصولات تکافل تنها توسط بانکهای اسلامی صورت میپذیرد چراکه از سال ۲۰۱۷ و پس از تغییرات ساختاری و تغییر مقررات بنیادین، هیئت شریعت این بانکها، اجازه فروش محصولات بیمه را به آنها نمیدهند.
مدیر مالی شرکت بیمه Katilim با بیان تجارب کشور مالزی و مقررات فعالیت شرکتهای بیمه و تکافل آن کشور افزود؛ در مالزی از سال ۲۰۱۷، شرکتها مجاز هستند که در سه سال ابتدایی تاسیس خود، به صورت پنجره تکافل فعالیت کنند و پس از سه سال ملزم به راهاندازی شرکت تکافل خواهند بود که این رویه، کارایی عملیاتی بالایی به خصوص در شرایط بازار رقابتی دارد.
دکتر اسماعیل آیدمیر با اعلام آمادگی شرکت تکافل Katilim برای انتقال تجربیات و هرگونه همکاری با پژوهشکده بیمه تصریح کرد، شرکت بیمه Katilim متخصص در زمینه بیمه هوایی، مستمری و تکافل است و به دنبال تنظیم مقررات جدید، در آینده نزدیک تغییراتی در صنعت بیمه و مالی ترکیه رخ خواهد داد. ور در تشریح این موضوع اظهار داشت؛ دفتر ریاست جمهوری ترکیه و نمایندگان شرکتها در حال تنظیم «قانون مالی مشارکتی» هستند که به تاسیس «انجمن مشارکتی مؤسسات مالی» منجر خواهد شد. به این ترتیب علاوه بر بانکها، تمامی مؤسسات مالی تحت انجمنی فعالیت خواهند کرد که در آن یک عضو از بانکها، یک عضو از متخصصین امور فقهی، یک عضو از بیمه و … حضور خواهند داشت. همچنین کارگروه شریعت نیز تأسیس خواهد شد و انجمن مذکور، به عنوان هیئت مشارکتی (Share Board) اصلی فعالیت خواهد نمود. تمامی شرکتها نیز اعم از شرکت های بیمه، شرکت های تکافل، شرکتهای عرضه کننده پنجره تکافل، شرکتهای خارجی فعال در حوزه تکافل و …، هیئت مشارکتی متفاوتی خواهند داشت که پاسخگویی به سوالات ایجاد شده در مورد الگوهای تکافل را بر عهده دارد.
در این نشست همچنین دکتر یونس امره گوبوز مدیر مالی پرداخت تکافل و دبیر کل انجمن بیمه کاتیلیم و مؤسس اولین شرکت تکافل در ترکیه، با اشاره به فعالیت ۳ شرکت تکافل در بخش عمر و ۵ شرکت تکافل در بخش غیرعمر در صنعت بیمه ترکیه تاکید کرد؛ در این کشور، بخش غیرعمر، مجاز به ارائه پنجره تکافل نمیباشد و صرفا فعالان بخش مستمری و عمر، اجازه عرضه محصولات از طریق پنجره تکافل را دارند و هر دو محصول تکافل و بیمه رایج را عرضه مینمایند.
وی همچنین آمادگی شرکت بیمه Katilim برای به اشتراکگذاری تجارب و همکاری با پژوهشکده بیمه را اعلام کرد.
false
false
false
false