نشست مشترک رئیس پژوهشکده بیمه و رئیس موسسه دائره المعارف فقه اسلامی - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
نشست مشترک رئیس پژوهشکده بیمه و رئیس موسسه دائره المعارف فقه اسلامی

دکتر محمد مهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه با حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن‌آقا نظری شاهرودی رئیس موسسه دائره المعارف فقه اسلامی شهر قم، دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرطلایی به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه، در این نشست که ساعت ۱۶ روز پنج‌شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۲ با حضور معاونین و مدیران دو مجموعه در محل موسسه دائره المعارف فقه اسلامی شهر قم برگزار شد، دکتر عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، ضمن بیان مقدمات و معرفی اعضای حاضر در جلسه، از تکافل به عنوان رمینه‌ساز تکامل صنعت بیمه یاد کرد و با اشاره به تاکید رئیس جمهور و وزیر اقتصاد بر اجرایی‌سازی تکافل در صنعت بیمه کشور تصریح کرد؛ پژوهشکده بیمه اقدامات لازم در راستای ارائه محصولات تکافل در صنعت بیمه کشور را آغاز و تاکنون مجوز اجرای تکافل را به ۷ شرکت بیمه اعطا کرده است.
وی در تشریح روند اعطای مجوز به شرکت‌های بیمه افزود؛ پژوهشکده بیمه با تشکیل کارگروه تکافل و برگزاری جلسات متعدد، چارچوب عملیاتی اجرایی‌سازی تکافل در کشور را طراحی و تدوین نموده و با تشکیل شورای فقهی صنعت بیمه، این نهاد وظیفه اعلام نظر نهایی در خصوص انطباق فعالیتهای شرکت‌های بیمه ارائه‌دهنده محصولات تکافلی با شریعت اسلامی را برعهده دارد.
دکتر عسگری با اعلام آمادگی پژوهشکده بیمه مبنی بر حمایت مادی و معنوی از رساله‌ها و مقالات حوزه بیمه و تکافل و ارائه موضوعات پیشنهادی پژوهشکده بیمه برای انجام طرح‌های پژوهشی تصریح کرد، پژوهشکده بیمه از دانشجویان موسسه دائره المعارف فقه اسلامی که قصد فعالیت پژوهشی در عرصه تکافل را داشته باشند، استقبال خواهد کرد.
وی همچنین ضمن دعوت از دانشجویان دایره المعارف فقه اسلامی برای مشارکت در وبینارها و کارگاه‌های آموزشی طراحی شده توسط پژوهشکده بیمه تصریح کرد؛ تمامی آثار موجود در حوزه تکافل از قبیل سخنرانی، کتاب، مقاله، مجله و… در سایت پژوهشکده بیمه بارگذاری شده است و به طور مستمر درحال بروز رسانی می‌باشد و دانشجویان با مراجعه به این بخش از سایت می‌توانند اطلاعات لازم در خصوص تکافل را کسب نمایند.
رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به احصای مبانی نظری و فقهی تکافل و تجمیع نظرات شورای فقهی و کارگروه تکافل، از کارشناسان موسسه دائره المعارف فقه اسلامی خواست تا پس از مطالعه این مبانی، نظرات خود را در خصوص آن مطرح نمایند.
دکتر عسگری، خواستار ارائه موضوعات مرتبط با تکافل و منابع موجود در این حوزه در نشریه موسسه دائره المعارف فقه اسلامی شد و از رئیس این موسسه خواست تا ضمن تعریف سرفصل‌های آموزشی برای تدریس تکافل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، با تبیین تکافل در مجامع فقهی، به گفتمان‌سازی این موضوع در میان فعالان حوزه‌های علمیه کمک نمایند.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر نظری رئیس موسسه دائره المعارف فقه اسلامی، توسعه صنعت بیمه را لازمه توسعه اقتصادی کشور دانست و تصریح کرد صنعت بیمه در کشور به سرعت در حال گسترش است و تنها راه رهایی از چالش‌های کنونی کشور، تولید محصولات دانش‌بنیان و صادر کردن این محصولات به کشورهای دیگر می‌باشد.
رئیس موسسه دایره المعارف فقه اسلامی با اشاره به کاستی‌های موجود در عملکرد دانشگاه‌ها در بحث‌های اقتصادی حوزه بیمه و اکتفای حوزه‌های علمیه به بیان برخی فتاوی موجود در این رابطه خاطرنشان کرد؛ کشورهای اسلامی تکافل را جایگزین بیمه‌های ‌رایج کرده‌اند و برای ارتباط موثر با سایر کشورها ملزم به ارائه مبانی محکم از تکافل هستیم که این امر توجیه کننده اهتمام جدی پژوهشکده بیمه در موضوع تکافل است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر نظری با اعلام آمادگی این موسسه برای همکاری با پژوهشکده بیمه تاکید کرد، پرورش نیروی انسانی خبره در حوزه تکافل، نیازمند تاسیس رشته‌هایی مختص بیمه اسلامی و تکافل در دانشگاه‌ها می‌باشد و موسسه دایره المعارف فقه اسلامی می‌تواند از طریق ارتباط با گروه‌های فقهی و مجله‌ای که متعلق به دایره المعارف فقه اسلامی است زمینه آشنایی متخصصین حوزه فقهی را با موضوعات تکافل فراهم نماید.

false
false
false
false

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true