- ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
- کد خبر 10054
true
false
true
false
false
false
false
false
true
معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ۹.۷ میلیارد دلار ارز تخصیص یافته برای متقاضیان از ابتدای سال تاکنون است که ۷.۵ میلیارد دلار آن تامین شده است.
به گزارش خبرطلایی ، مجتبی خسروتاج در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این مطلب، افزود: استفاده از منابع ارزی ناشی از صادرات فراورده های نفتی، پتروشیمی و اقلام معدنی فلزی که در سامانه نیما فروخته می شود از سیاستهای دولت در خصوص تامین ارز کالاهای وارداتی است.
وی با بیان اینکه منابع ارزی ناشی از صادرات نفت خام برای واردات بخشی از کالاها از طریق سیستم بانکی در دستور کار است، تصریح کرد: تأمین ارز واردات بخش دیگری از کالاها از طریق واگذاری اظهارنامه صادراتی کالاهای غیر آورده شده در بند ۲ به متقاضیان واردات گروهی که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد صادرات غیر عمده کشور را پوشش می دهد در دستور کار دولت است.
خسروتاج با اشاره به اینکه ۹۵ درصد درآمد ارزی ناشی از صادرات کالاها باید در چرخه اقتصادی کشور به کار گرفته شود، گفت: واردات در مقابل صادرات، پرداخت بدهی ارزی خود، فروش ارز به بانکها و صرافی های مجاز و سپرده گذاری ارزی نزد بانکها ۴ روش برای بکارگیری ۹۵ درصد از درآمد ارزی ناشی از صادرات در چرخه اقتصادی کشور است.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران ارزش برآوردی صادرات اقلامی که در سامانه نیما به فروش می رسد را امسال حدود ۳۰ میلیارد دلار برآورد کرد و ادامه داد: در دوره های ۳ ماهه ممکن است به مقدار اقلام تحت پوشش سامانه نیما افزایش یابد به طوری که ۸۰ درصد صادرات غیر نفتی را شامل شود.
خسروتاج اضافه کرد: صادرات سایر اقلام که عمدتاً توسط بخش خصوصی انجام می شود از اقلام خرد و با ارزش صادراتی پایین است که در حال حاضر ضرورتی برای ورود به سیستم طراحی شده وجود ندارد.
وی ادامه داد: صادرات این اقلام پیش بینی می شود که امسال بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار است و چنانچه سیاستهای تشویقی مناسبی به کار گرفته شود به ۲۰ میلیارد دلار نیز خواهد رسید.
بخشنامه اجرایی نحوه واردات از محل اظهارنامه صادراتی به زودی اعلام می شود
معاون صادراتی وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه بخشنامه اجرایی نحوه واردات از محل اظهارنامه صادراتی ظرف روزهای آتی اعلام می شود، گفت: نرخ ۴۲۰۰ تومان تعیین شده برای ارز عمدتا متوجه شرکتهایی است که تحت نظارت دولت هستند.
خسروتاج در ادامه با بیان اینکه ۶ هزار و ۴۰۰ مورد از تخلفات انجام شده در ثبت سفارشات خودرو شناسایی و لیست آنها از ۶ ماه پیش به مراجع قضایی و امنیتی ارسال شده است، افزود: موضوع ثبت سفارشات غیر قانونی قاچاق تلقی نمی شود، چون واردکننده در مقطع خاصی مجاز به واردات نبوده اما حقوق دولتی را واریز کرده است.
وی یادآور شد: فهرست اقلام خاص وارداتی در کارگروه ماده ۱۴ سیاستهای ارزی جدید، نهایی و منتظر تایید نهایی معاون اول رییس جمهور برای ابلاغ است.
رییس سازمان توسعه تجارت ایران همچنین از فعالان اقتصادی خواست تا هرچه بیشتر با سامانه نیما کار کنند و با روند آن آشنا شوند.
خسروتاج در پایان کنترل مرزها، توجه به تولید و سامانه های نظارتی را بر کنترل روند قاچاق موثر دانست و گفت: رجیستری کمک شایانی به کنترل قاچاق در زمینه موبایل کرد.
false
false
false
false