وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: جهان اسلام منتظر هنرهای قرآنی هنرمندان ایران است - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: جهان اسلام منتظر هنرهای قرآنی هنرمندان ایران است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هنرهای قرآنی به رفتارهای قرآنی و معارف و آموزه های دینی ما کمک می کند، گفت: پیوند بین هنر و قرآن باید سرلوحه کار هنرمندان ایرانی قرار بگیرد چرا که امروز جهان اسلام منتظر هنرهای قرآنی متناسب با هنرهای کشور ما است.

به گزارش خبرطلایی ،5 سیدعباس صالحی عصر شنبه در آئین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای امام (ره) با اشاره به جایگاه مهم قرآن این کتاب آسمانی نزد مسلمانان جهان اسلام سه رویکرد نظریه پردازی عمیق تر از قرآن، ارتباط وجودی با این کتاب آسمانی و توجه ویژه به معارف آن، که کمتر دیده شده را از رویکردهای اصلی دانست که باید در دهه پنجم انقلاب به آن توجه و سرمایه گذاری شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توازن کاری بر روی قرآن می توانیم این کتاب آسمانی را حفظ و گام های رو به جلویی برداریم.
وی با اشاره به اینکه قرآن و معارف و آموزه های دینی قرآنی همگی پیوند عمیقی با آغاز و پیروزی انقلاب اسلامی ایران دارد خاطرنشان کرد: امروز در 40 سالگی انقلاب اتفاقات بسیار رو به جلو و مثبتی در حوزه قرآنی به وجود آمده است و سهم بسزایی را از این اتفاقات نصیب جمهوری اسلامی طی 40 سال گذشته در حیطه قرآنی شده است که قابل مقایسه با گذشته های آن نیست.
صالحی از چاپ 38 هزار عنوان کتاب در حوزه قرآن به عنوان چاپ اول و انتشار مجدد که 16 هزار آن در فضای علوم قرآنی و 9 هزار چاپ در حوزه تفسیر و دیگر حوزه های قرآنی بوده است را نشانگر یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب طی 40 سال اخیر برشمرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اکنون چندین هزار موسسه قرآنی در حوزه های قرآن، عترت، معارف و آموزه های دینی تلاش می کنند که همگی اینها نشانگر تکاپویی در جهت جریان مردمگرایی و قرآن گستری است که قابل توجه است.
صالحی مجموعه های مختلف دیگر از طریق رویدادهای قرآنی مانند مسابقات قرآن، حفظ، تلاوت را که همه ساله در کشور به ویژه در ماه شعبان، رجب و رمضان برگزار می گردد را به عنوان گل ارتباط ایران با جهان اسلام دانست.
وی با اشاره به فعالیت های قرآنی در فضای مجازی و دیجیتال گفت: امروز شاهد حضور سایت ها و نرم افزارهای مختلف در فضای مجازی با عناوین قرآنی هستیم که می توان به 400 سایت در فضای قرآنی و بیش از 500 نرم افزار برای گسترش و خدمات قرآننی اشاره کرد.
صالحی درباره فعالیت های قرآنی در مساجد یادآور شد: اینک 30 هزار مسجد طرح تلاوت و در 6 هزار مسجد نیز کار تلاوت، حفظ و دیگر آموزش های قرآنی انجام می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از ترجمه قرآن به زبان های فارسی و دیگر زبان های زنده دنیا یاد کرد و عنوان داشت: اکنون ده ها ترجمه فارسی از قرآن وجود دارد که می تواند فاصله افراد را با قرآن کمتر کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، برگزاری نمایشگاه قرآن را فرصت مغتنمی برای حضور هنرمندان، اهالی قلم، اندیشمندان، و آحاد مردم بیان کرد و گفت: این نمایشگاه منحصر به تهران نیست بلکه همزمان در کل استان ها نیز نمایشگاه قرآن برگزار خواهد شد.
صالی فرصت سازی برای تازه ها و فراوانی نو قرآنی را از جمله ویژگی های نمایشگاه قرآن برشمرد و اضافه کرد: جامعه قرآنی حاصل یک سال تلاش در این حوزه را در این نمایشگاه به نمایش می گذارد.
وی تنوع موضوعی را برای بازدیدکنندگان به عنوان ویژگی دیگر نمایشگاه بیان کرد و یادآور شد: در زمان برگزاری نمایشگاه کودکان، نوجوانان، پژوهشگران و هنرمندان همه و همه می توانند از این رویداد بزرگ قرآنی بهره مند شوند.
وی ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه قرآن خاطرنشان کرد: ملت ایران به عنوان مردمی که زیر پرچم قرآن گرد آمده بدون شک تعهد بیشتری نسبت به دیگر مردم دنیا دارند از این رو باید گام های پرشتاب تری در حوزه قرآنی برداشته شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد و اسلامی نیاز به نظریه پردازی در حوزه معارف قرآنی را از جمله این موارد برای شتاب گرفتن در حوزه قرآنی بیان کرد و گفت: برای تاثیرگذاری در فضای معرفتی، درونی و بیرونی امروز نیاز به توسعه نظریه پردازی های مختلف داریم.
صالحی با بیان اینکه تا مادامی که فرصت گفت و گو فراهم شود معارف قرآنی، انسان ها را به هم نزدیک تر می کند تصریح کرد، باید گفت و گو کنیم تا بیشتر بیاموزیم و عمق بخشی بیشتری را در نهادینه کردن آموزه های قرآنی داشته باشیم.
وی افزود: جریان نظریه پردازی در فضای قرآنی ما به سرعت تحت لفظی آن نیست چرا که ما داعیه دار و پرچم دار قرآنی جهان اسلامی محسوب می شویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: باید در مسابقات قرآنی و تلاوت و نظریه پردازی ها هم پیشتاز باشیم؛ کتاب ها و ترجمه های ما باید در اقصی نقاط کشور خوانده شود.
به گفته وی، جهان اسلام باید حس کند معارف قرآنی را در یک کلام عمیق از ایران و بلندای جمهوری اسلامی ایران می تواند حس کرده و بشنود. باید این احساس بوجود آید که دیگران به کتاب ها و ترجمه ما نیازمند هستند.
صالحی در ادامه برای قرآن سه سطح لفظی به عنوان برداشت از الفاظ، ارتباط با مفاهیم و معارف به عنوان نسبت عقل انسان با قرآن و همچنین سطح ارتباط وجودی با قرآن را مورد بحث قرار داد.
به گفته صالحی قرآن کریم جوهره وجودی انسان را افزایش داده و چراغ راه بشر برای پیمودن راه خواهد بود.
در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان از تمبر ربع قرن یا 25 سال نمایشگاه بین المللی قرآن رونمایی شد.

false
false
false
false

true