در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام پرداخت مطرح شد: ⁠⁣نظام بانکی باید به سمت نوآوری‌های جدید برود - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

به گزارش خبرطلایی به نقل از کانال تلگرامی “آی سیما”،⁣داوود محمد بیگی درباره اینکه موضع بانک مرکزی در خصوص «رگ تک‌ها» چیست؟ اظهارداشت: این موضوع یک رابطه کاملا بین-بین است. با توجه به اینکه حضور بازیگران جدید در این حوزه بعد از نیازهای بانکی ایجاد شد، در حال حاضر موضوع اصلی در این حوزه، بانک ها هستند.
وی به انطباق با مقررات در حوزه رگ تک اشاره کرد و گفت: عدم انطباق با مقررات هزینه هایی به مراتب بالاتر از انطباق است. این مقام مسئول در بانک مرکزی به تلاش برای حضور نوآوری های جدید در کشور اشاره کرد و ادامه داد: بانک های ما در حوزه بانکی هزینه های غیرمستقیمی برای این مهم می پردازند چرا که قوانین و مقررات ما با استانداردهای دنیا به روز نیست.
محمد بیگی با بیان اینکه چالش اصلی رگولاتورهای کشور در حوزه های بانک، بیمه، خودرو و … هزینه های بالا برای انطباق با استاندارهای دنیاست، تصریح کرد: در صنعت بانکی باید به ناچار سراغ این موضوع برویم و بانک مرکزی قطعا از آن حمایت می کند.
وی به انتشار سیاست نامه بانک مرکزی در صنعت پرداخت و ضابطه یار در ماه های گذشته اشاره و تاکید کرد: اگر نتوانیم مختصات دقیق این صنعت را مشخص کنیم قاعدتا نمی توانیم به هدف مان برسیم. به گفته محمد بیگی، بالا بردن هزینه های عدم انطباق و تعیین مختصات این هزینه چالش های اصلی بانک مرکزی در حوزه رگ تک ها است.
محمدبیگی در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی اجازه ورود بازیگران جدید را به صنعت پرداخت و نظام بانکی می دهد یا خیر، گفت: در فضای امروز و دنیایی که قرار داریم قاعدتا دیگر نمی توان با روش ها و مدل های سنتی قبل عمل کرد.
وی به پیچدگی کسب و کارها و مقررات و البته حضور بازیگران جدید اشاره و تاکید کرد: قاعدتا مقام رگولاتور باید موضع خود را در این خصوص تغییر دهد و راهی به غیر این ندارد.
مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد که هم اکنون نظارت متمرکز با شکلی که قبلا داشتیم قطعا شدنی نیست. البته بانک می تواند بخشی از مباحث نظارتی خود را واگذار کند ولی کماکان مسوولیت با بانک است.
وی در ادامه گفت: مسوولیت پاسخگویی به بانک مرکزی را قرار نیست رگ تک داشته باشد ولی بانک می تواند از این تکنولوژی استفاده کند تا اول ریسک های خود را مدیریت کرده و گزارش های خود را شفاف کند.
محمد بیگی تصریح کرد: هم اکنون وقت آن است که به این موضوع بپردازیم واجازه دهیم این بیزینس شکل بگیرد ولی اگر بخواهیم صبر کنیم تا روزی برسد که ارتباطاتمان با دنیا شکل گیرد و گسترده شود خیلی دیر است و روز مناسبی برای این کار نیست.
مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی، انتظار شرکت های پرداخت و بانک ها را برای تعیین سیاست بانک مرکزی در کسب و کارهای جدید را منطقی ندانست و گفت بایدبراساس تکنولوژی حرکت کنیم وبانک مرکزی هم در این مسیر گام بر میدارد.
وی درباره اینکه آیا مسولان نظارت بانک مرکزی هم با دید مثبت به ورود تکنولوژی به نظارت نگاه می کنند، گفت: استفاده از تکنولوژی برای بهبود فرایند نظارت قطعا مفید خواهد بود و دوستان ما در نظارت بانک مرکزی با این موضوع مشکل ندارند. چالش اصلی ما در رگ تک این است که چه باید کرد که این بیزینس برای فعالیت شرکت ها منطقی باشد.اگر مقام ناظر اطمینان داشته باشد که بازار خوب حرکت می کند قطعا نگرانی دیگری ندارد.
محمد بیگی گفت: قطعا نگاه بانک مرکزی در رگ تک مثبت است چراکه یک رابطه برد-برد است و کمک می کند به رگولاتور برای اصلاح و رفع تناقضات مقررات وضوابط است.
گفتنی است،این همایش در تلویزیون اینترنتی “آی سیما”به صورت زنده از تمام لحظات همایش پخش مستقیم داشت.

false
false
false
false

true