- ۰۷ فروردین ۱۳۹۹
- کد خبر 60608
true
false
true
false
false
false
false
false
true
رئيس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تخصيص ۱۴ ميليارد دلار براي واردات كالايهاي اساسي در سال گذشته گفت: بخشي از نيازهاي وارداتي در سال جديد با تحقق سياست جهش توليد در بخشهاي مختلف با تكاي به ظرفيتهاي داخلي و مجموعههاي دانش بنيان تامين خواهد شد.
به گزارش خبرطلایی به نقل از مركز اطلاع رساني، روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه كشور دكتر محمد باقر نوبخت در سومين جلسه ستاد برنامه ريزي و راهبري جهش توليد كه با حضور معاون علمي و فناوري رئيس جمهور در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد گفت: دستيابي به جهش مناسب براي توليد نيازمند استفاده از ظرفيت شركتهاي دانش بنيان ميباشد كه در اين جلسه معاون محترم علمي و فناوري رئيس جمهور گزارشي از هشت برنامه تدوين شده در اين حوزه در راستاي تحقق سياست جهش توليد ارائه كردند.
نوبخت با بيان اينكه، در اين برنامه به ظرفيتهاي مختلف ۵ هزار شركت دانش بنيان ۶۰۰۰ واحد استارت آپ اشاره شد، تاكبد كرد، شركتهاي دانش بنيان در سال ۹۸ توليداتي به ميزان ۱۲۰ هزار ميليارد تومان داشتند كه همين موضوع سبب شده كه بتوان براي تحقق جهش توليد روي ظرفيت اين شركتها حساب ويژهاي باز كرد.
معاون رئيس جمهور با بيان اينكه در اين جلسه دو دستورالعمل براي استفاده از ظرفيت دستگاههاي ملي و استاني در راستاي تحقق جهش توليد ارائه شد گفت: به طور حتم طرح ها و پروژههاي ارائه شده از سوي دستگاهها بايد از جنبه اقتصاد كلان بررسي شوند.
وي افزود، بايستي براي توليدات افزوده شده از طريق سياستهاي حمايتي بازاري براي مصرف وجود داشته باشد در غير اين صورت كالاهاي توليدي انبار خواهند شد و اين سياست كمك به ما نخواهد كرد.
دكتر نوبخت ادامه داد، بر همين اساس در جلسه آينده پروژههاي پيشنهادي از منظر اقتصاد كلان و بازار مصرف بررسي خواهند شد تا اولويت بندي مناسبي نيز براي آنها انجام شود.
رئيس سازمان برنامه و بودجه گفت: در ستاد راهبري و برنامه ريزي جهش توليد بر اين باور هستيم كه ميتوان نيازهاي كشور را از طريق جايگزيني واردات و ارتقاء صادرات برطرف كرد.
به گفته نوبخت، در سال گذشته ۱۴ ميليارد دلار ارز ۴۲۰۰ توماني براي تامين كالاهاي اساسي تخصيص داده شده است.
وي افزود، با توجه به كاهش قيمت و همچنين تقاضاي جهاني نفت سوالي كه وجود دارد اين است كه آيا در سال جديد نيز مي توانيم به همين ميزان ارز براي تامين كالاهاي وارداتي تخصيص دهيم.
رييس ستاد راهبري و برنامه ريزي جهش توليد تاكيد كرد، بر اين اساس در سال جديد بر كاهش تقاضاي ارزي و تامين نيازهاي وارداتي از طريق ظرفيتهاي گسترده داخلي تاكيد خواهيم كرد.
برنامه هشت وجهي معاونت علمي فناوري
سورنا ستاري معاون علمي و فناوري رئيس جمهور نيز در اين جلسه با با ارائه يك برنامه هشت وجهي از ظرفيت اقتصادي شركتهاي دانش بنيان براي تحقق جهش توليد در سال جاري گفت: سرمايهگذاري گستردهاي روي شركت هاي دانش بنيان و استارت آپ هادر طي سنوات قبل انجام شده و در حال حاضر طرفيت قابل توجهي از سوي اين شركتها براي اثر گذاري مستقيم در اقتصاد كشور فراهم شده است.
وي با بيان اينكه، هدف معاونت علمي كسب سهم ۱۰ درصدي اقتصاد دانش بنيان از توليد ناخالص داخلي كشور است گفت: امروز شركتهاي دانش بنيان در حوزه بيوتك توفيقات چشمگيري داشتند و براي نمونه ميتوان به راه اندازي فوري خطوط توليد ماسك و دستگاههاي تنفسي همزمان با شيوع كرونا و بحران اخير اشاره كرد.
برنامه هاي پيش رو
همچنين در اين جلسه دكتر حميد پورمحمدي دبير ستاد راهبري و برنامهريزي جهش توليد گفت: سه دفتر سازمان برنامه و بودجه از جمله دفتر اقتصاد مقاومتي و امور صنعت به صورت مشخص بر برنامه هاي ارائه شده از سوي معاونت محترم علمي و فناوري رئيس جمهور تمركز خواهند كرد تا پشتيباني لازم در خصوص برنامهها و پروژههاي اين بخش انجام شود.
معاون اقتصادي سازمان برنامه و بودجه گفت: در هفته آينده نيز وزارت جهاد كشاورزي و همچنين وزير صنعت معدن كشاورزي تجارت برنامههاي خود را در راستاي تحقق سياست جهش توليد ارائه خواهند كرد.
وي افزود: بعد از هماهنگي نهايي و اولويت بندي طرحها و پروژهها در ستاد، جزييات اين برنامهها در اختيار دستگاههاي اجرايي ملي و استاني قرار خواهد گرفت.
false
false
false
false