معاون رئیس جمهور خبر داد ایجاد ۲۶۰۰ مجتمع آموزشی، درمانی و خدماتی در دهستان‌های کشور/ از بین رفتن فرهنگ مشارکت‌پذیری در روستاها - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: تا پایان دولت دوازدهم ۲۶۰۰ مرکز آموزشی فرهنگی درمانی و خدماتی در تمام دهستانهای کشور ایجاد می‌شود.
به گزارش خبر طلایی،سید ابوالفضل رضوی در نشست خبری که در ساختمان کوثر ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: توسعه روستایی مهم، اساسی و سرنوشت‌ساز در کشور به حساب می‌آید و اگر عوامل دست نیافتنی برای توسعه را برشماریم یکی از مهمترین آنها بی‌توجهی به روستا و روستائیان در کشور است.

رضوی گفت: برای روستاها، جاده‌های آسفالته، برق، گاز و وسایل ارتباطی ایجاد شده که زمان پیش از انقلاب وجود نداشت.

وی با تاکید بر اینکه 99.9 روستاهای بالای 10 خانوار کشور اکنون برق دارند، بیان داشت: 87 درصد جمعیت روستایی کشور از جاده‌های آسفالت بهره‌مندند. میزان روستاهای گازرسانی شده در کشور 67 درصد است.

وی افزود: روستاهای کشورمان عمدتا پتانسیل تولید ثروت، شغل را دارند. از گذشته هر مکانی که دارای آب و خاک حاصلخیر و هوای مناسب بوده آن را آبادی می‌نامیدند که این امر شرایط مناسب برای فعالیت و زندگی است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: برای روستاهای کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات و خدمات زیادی انجام شده است اما بیشتر به موضوع توسعه کالبدی و فیزیکی آن توجه شده و باور نداشتیم که توسعه روستاها امری همه جانبه به حساب می‌آید و باید سرمایه انسانی و در کنار مکانها توسعه یابد.

رضوی تصریح کرد: برای روستاها، جاده‌های آسفالته، برق و گاز و وسایل ارتباطی ایجاد شده است که در زمان طاغوت وجود نداشت.

وی گفت: 99.9 روستاهای بالای 10 خانوار کشور اکنون برق دارند همچنین 87 درصد جمعیت روستایی کشور از جاده‌های آسفالت بهره‌مندند. میزان روستاهای گازرسانی شده در کشور 67 درصد است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: عدالت آموزشی برای روستاهای کشور کم مهربانی کرده‌ایم و کیفیت آموزش برای روستائیان کشور کیفیت مناسبی ندارد.

وی افزود: با توجه به علم دوزی خود روستائیان کشور وضعیت تحصیل‌کردگان در روستاهای کشور بالاست به طوریکه از هر 5 خانواده روستایی یک نفر تحصیل کرده در دانشگاه وجود دارد و از هر 12 خانواده یک نفر فوق لیسانی و دکترا در میان خانواده‌های روستایی وجود دارد.

وی تاکید کرد: برای شغل،‌ افزایش درآمد و آموزش روستائیان توجه و اهتمام جدی صورت نگرفته است.

رضوی افزود: یک خانواده روستایی با زمین کشاورزی خود نیاز 4 فرزند را تامین می‌کند اما بعدا با فوت پدر و با تقسیم اراضی دیگر آن زمین‌های کشاورزی پاسخگوی درآمد خانوار نیست و در کنار آن صنایع به اندازه کافی به روستاها ورود نکرده‌اند تا نیاز این جوامع را تامین کند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: نظام شهرگرایی و مرکز گرایی و در مقابل آن روستاگریزی و مهاجرت به شهرک‌ها و اطراف شهرهای بزرگ به شدت در کشور گسترش یافته و در صورتی که صنایع کوچک را در خود روستاها می‌توانستیم تشکیل بدهیم که در‌ آن شرایط وضعیت به مراتب بهتری از اکنون داشتیم.

وی گفت: در گذشته حمام‌های روستایی به شکل خزینه به دلیل مشکلات بهداشتی که برای آن مطرح می‌شد تخریب شد و حمام‌های دوشی و استخرها جایگزین آن شدند در حالیکه خزینه‌های قدیمی با توجه به سیستمی که داشتند به مراتب بهتر بودند.

رضوی گفت: جدایی نگهداری دام و طیور از محل زندگی روستائیان کشور بر اساس روال کشورهای پیشرفته باعث شد که نظام موجود در روستاها به هم بخورد این در حالیست که خود کشورهای غربی سگ را در کنار خود در محیط خانه نگهداری می‌کنند.

وی ادامه داد: به ما گفتند که خانه‌ها نوساز شوند و ساختمانهای روستایی را به خاطر تعریض کوچه‌ها تخریب کردند اما خود کشورهای غربی از طریق بازسازی خانه‌های قدیمی و کوچه‌های باریک خود جذب گردشگری می‌کنند.

رضوی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب فرهنگ مشارکت‌پذیری در روستاهای کشور از بین رفت که این امر خسارات زیادی وارد کرد. ما به دنبال افزایش مشارکت‌های روستانشینان در فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی هستیم.

رضوی با اشاره به ایجاد مجتمع‌های آموزشی، فرهنگی، درمانی و خدماتی در روستاهای کشور گفت: با همکاری وزرای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در همه 2600 دهستان کشور مجتمع‌های آموزشی و فرهنگی و درمانی و خدماتی ایجاد می‌شود. تحقق این امر تا پایان دولت دوازدهم خواهد بود.

وی گفت: متوسط دهستانهای کشور 8 هزار نفر است که ایجاد این مراکز به رفع مشکلات روستانشینان کمک شایانی خواهد کرد.

رضوی با اشاره به در اختیار قرار دادن سرویس رفت و برگشت مجانی برای برخی از روستاهای کشور گفت: بعضی روستاها هستند که با یک دانش‌آموز و یک معلم اقدام به فعالیت می
‌کنند که برای تجمیع آنها سرویس‌های رفت و برگشت که به صورت رایگان برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است که از این طریق می‌توانیم با تجمیع آنها کیفیت آموزش بهتری ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه در 2 سال 96 و 97 برای هر دهستان یک ناحیه صنعتی ایجاد می‌کنیم گفت: برق‌رسانی صنعتی کمتر در روستاها انجام شده است اما با ایجاد ناحیه‌های صنعتی تمام مشکلات صنعتی روستاها مانند مشکل آب،‌برق و گاز برطرف خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش سراسری روستا و عشایر گفت: این همایش از سال 93 به صورت سراسری برگزار می‌شود تا به ایجاد این فرهنگ کمک کنیم که روستائیان ولی نعمت ما هستند.

وی افزود: محل برگزاری این اجلاس سالن اجلاس سران می‌باشد که این امر به معنی آن است که روستائیان از سران کشور به حساب می‌آیند.

وی تاکید کرد: 15 مهر ماه همزمان با روز ملی روستا این همایش با حضور مقامات کشوری برگزار خواهد شد.

رضوی همچنین گفت: 12 تا 18 اسفند ماه نیز نمایشگاه تولیدات روستائیان عشایر کشور برای سومین مرتبه در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص معضلات احتمالی ایجاد ناحیه‌های صنعتی روستاها گفت: در حالیکه 93 درصد گندم کشور در روستاهای کشور تولید می‌شود اما کمتر از 5 درصد آن در این اماکن آرد می‌شود که این امر به معنی آن است که ارزش افزوده کمی نصیب روستانشینان می‌شود که ما به دنبال ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای روستانشینان از طریق ایجاد ناحیه‌های صنعتی هستیم.

وی افزود: برای ایجاد ناحیه‌های صنعتی با وزیر جهاد کشاورزی و شرکت شهرک‌های صنعتی کاملا هماهنگ هستیم و مشکلی نخواهیم داشت.

رضوی گفت: تعداد روستاهای گازرسانی شده در سال 95 با تعداد گازرسانی برای دوره 4 ساله برخی دولتها برابری می‌کند.

وی درباره احتمال تجمیع فعالیت‌های سازمان امور عشایر کشور با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: در صورتی که امور مربوط به امور روستائیان تجمیع شود به سود آنها خواهد بود اما این امر زمانی اتفاق می‌افتد که زیرمجموعه ریاست جمهوری باشد نه وزارت جهاد کشاورزی.

وی افزود: زمانی یک سازمان فرابخشی مسئولیت قشر عظیمی را برعهده می‌گیرد عملکرد بهتر و نیاز روستانشینان و عشایر به شکل مناسب‌تری تامین خواهد شد.

رضوی گفت: برخی در مجلس به دنبال آن هستند که بخش روستا از ریاست جمهوری به سمت وزارت جهاد کشاورزی برود اما خود وزیر جهاد کشاورزی موافق این امر نیست هر چند برخی افراد در این وزارتخانه موافق این امر بوده و آن را دنبال می‌کنند.

false
false
false
false

true