بررسی چگونگی حل مشکلات پدیده‌ای به نام پدیده - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

مشکلات و تمامی حواشی پدیده شاندیز نهایتا در ابتدی سال جاری ، با ساعت‌ها جلسه و تشریک مساعی مسوولین قضایی ، سیاسی و اقتصادی کشور حل شده و سرانجام آرامشی را که 3سال؛ بیش از 160 هزار سهامداران این شرکت ؛ دنبال آن بودند ، به آنها هدیه داده شد.
به گزارش خبر طلایی به نقل از بانکداری ایرانی ، شرکت “پدیده شاندیز” در شهر مشهد در سال ۱۳۸۸ تاسیس شد و در اوایل دهه ۹۰ به اوج فعالیت های اقتصادی خود رسید. همزمان سود سرشاری نصیب سهامداران این شرکت شد ، اما در نهایت به دلیل حبابی بودن رشد قیمتی، ناگهان شرکت دچار اضمحلال شد. بر همین اساس از سال 93 مشکلات آغاز شده و برخی دفاترش در مشهد و چند شهر دیگر پلمپ شد و پرونده هایی در مورد تخلفات شرکت پدیده شاندیز در دادگستری گشوده شد. به منظور تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و افزایش اشتغال و تولید، سندیکای بانکی با مشارکت ٦ بانک برای تامین مالی پروژه شهر پدیده شاندیز در مشهد مقدس با پیشگامی بانک صادرات ایران و با حضور بانک‌های ملی، ملت، سپه، تجارت و شهر در راستای تحقق تدبیر “سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال” و همچنین حمایت از فعالیت‌های مولد اقتصادی و رونق‌بخشی به فضای کسب و کار، بر اساس ابلاغ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است که نهایتا چندی پیش در جلسه ای که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور و همایونی فر مدیرکل امور اقتصادی این وزارتخانه با سیاوش زراعتی، مدیرعامل بانک صادرات ایران در برج سپهر برگزار شد، مبلغ سهم‌الشرکه بانک‌های عضو سندیکای پروژه پدیده شاندیز به حساب بانک صادرات ایران واریز شد و سرانجام با پخش تبلیغات آگهی شرکت از سیمای جمهوری اسلامی ایران ، عملا مشکل شرکت حل شد. بنابراین براساس برنامه های کارگروه ویژه پی‌گیری حل مشکلات شرکت پدیده شاندیز، مقرر شده بود که 5 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای این شرکت بحران‌زده در نظر گرفته شود که بیش از 10 درصد آنرا بانک صادرات متقبل شده و نهایتا به گفته معاون اقتصادی وزیر کشور بواسطه این تزریق منابع ، پرونده مشکلات پدیده شاندیز برای همیشه بسته شد.
حل بحرانی پیچیده و زمان‌بر
در اواسط سال 95 وزیر دادگستری در صحن مجلس اعلام کرده بود که مشکل پدیده شاندیز بسیار پیچیده بوده و حل آن به سادگی صورت نمی گیرد برای همین مساله سازمان بورس ، بانک مرکزی و وزارت جهاد و کشاورزی و نهادهای مرتبط ، در این خصوص مشغول مذاکره هستند اما حل مشکلات پدیده زمان‌بر است. در همان جلسه اعلام شد که چندین هزار نفر بیکار شده‌اند و امکانات گسترده تفریحی، رفاهی و گردشگری معطل مانده و وضع اقتصادی خراسان به هم ریخته است و باید کاری کرد با این حال مسوولین امر به دلیل اینکه نتوانستند مشکل پدیده را حل کنند ، تصمیم داشتند که کل پروژه را جمع آوری کنند و موضوع داشت با سرنوشتی تلخ روبرو می شد. حال آنکه بنابه گفته عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، این اتفاقات در حالی رخ می داد که مردم با فروش زندگی و دادن همه پس انداز های خود و اعتماد به مسولان و اعتماد به تبلیغات گسترده در صدا و سیما حاضر به سرمایه گذاری در این حوزه شده بودند و این زندگی آنها بود که در معرض خطر نابودی قرارداشت و این مردم مستحق این سرنوشت نبودند، بنابراین باید کاری انجام می شد. در این مرحله با ورود کنسرسیوم بانکی با محوریت بانک صادرات به موضوع ، بحران پدیده شاندیز رنگی تازه به خود گرفت و موضوعی که حل آن چندین سال به درازا کشیده شده بود، ظرف چندماه حل شد و اقتصاد خراسان رضوی با این اقدام دگرگون شد.
تاثیر حل بحران پدیده بر اقتصاد کشور
حل بحران پدیده ، چنان تاثیر مثبتی برکشور داشته که اخیرا دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد که بستر سازی برای از سرگیری عملیات اجرای پدیده شاندیز تحسین برانگیز است زیرا با همت عوامل احیای این شرکت از جمله بانک صادرات عملیات اجرایی پروژه پدیده شاندیز کلید خورد تا بالغ بر 160 هزار سهامدار شرکت مذکور با امیدواری، امور مربوط به سرمایه‌گذاری خود در پروژه یاد شده را پیگیری کنند. همچنین چندین هزار نفر بیکار که بعد از آغاز بحران پدیده شغل خود را از دست داده بودند به اینده امیدوار باشند. علاوه بر این، در حال حاضر، پدیده شاندیز علاوه بر اینکه از نظر گردشگری می تواند برای ما سودآور باشد از نظر اشتغال زایی با توجه به مشکلات بیکاری در بین جوانان وجامعه استانی از ارزش بالایی برخوردار است و می تواند فرصت های شغلی زیادی را برای ما ایجاد کند. نماینده فلاورجان افزود که راه‌اندازی مجدد این پروژه عظیم و احیای آن می تواند به بخش تولید و صنعت گردشگری ملی و استانی و همچنین به ایجاد اشتغال در بین جوانان و کاهش بیکاری کمک کند و درآمد این مجموعه می تواند جایگزین درآمدهای نفتی برای کشور و دولت باشد.

false
false
false
false

true