- ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
- کد خبر 3695
true
false
true
false
false
false
false
false
true
خبرطلایی: با کاهش تعداد متقاضیان دانشگاهی برخی از موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی که عمدتا با گرفتن مجوز های بی رویه در دولت های نهم و دهم تشکیل شده اند به سمت تعطیلی حرکت میکنند.
موج تاسیس دانشگاههای غیرانتفاعی مختلف که از دولت نهم آغاز شد، ظرفیت پذیرش دانشجو را به گونهای افزایش داد که بدون توجه به آینده این دانشگاهها و موسسات، عده زیادی به دنبال تاسیس آنها رفتند و اکنون با مشکل مواجه شدهاند. اعطای غیر اصولی مجوز بدون در نظر گرفتن موارد کیفی و زیرساختی این دانشگاهها بسیار مشکلساز شد و تعداد زیادی مجوز در این دوره برای تاسیس موسسات جدید داده شد.
این در حالی است که بسیاری از موسسات غیرانتفاعی به هیچ وجه از امکانات لازم برای آموزش دانشگاهی به دانشجویان برخوردار نبودند و با این حال پس از تاکیدات وزارت علوم، هنوز هم از نظر شاخصهای مختلف، شرایط خوبی ندارند.
نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاهها با میزان استاندارد برای یک دانشگاه قابل قبول بسیار متفاوت است و میانگین آن به عددی بیش از 50 میرسد.
از سوی دیگر فضای عمرانی برخی از این موسسات، فاصله زیادی با شرایط یک محیط علمی و دانشگاهی دارد که یکی از موارد مهم در مورد یک مکان آموزشی به شمار میرود.
گفته میشود که در برخی از این موسسات، اساتید دانشگاهی از کیفیت لازم برای تدریس برخوردار نیستند و این در حالی است که خروجی این موسسات در نهایت فردی با یک مدرک دانشگاه اما فارغ از علم درست و آشناییهای عملی با مطالب است.
در سالهای اخیر هم به دلیل کاهش تعداد متقاضیان ورود به دانشگاهها، موسسات غیرانتفاعی با مشکل شدید جذب دانشجو همراه هستند و همین امر دامنه مشکل را گسترده تر میکند، چراکه درآمد مناسبی برای توسعه امکانات آموزشی و پژوهشی ندارند.
با این حال وزارت علوم هنوز فکری به حال این موسسات نکرده و انگار همین اوضاع کج دار و مریز را برای موسساتی که در این شرایط شاید نیازی به حضورشان نباشد، مناسب تر میداند.
پایان پیام
false
false
false
false