- ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
- کد خبر 35712
true
false
true
false
false
false
false
false
true
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه عرصه نظام مالیاتی، عرصه توسعه کشور است، گفت: مهمترین اقدام در زمینه توسعه نظام مالیاتی، نوینسازی رویکردهای نظام مالیاتی است به گونه ای که اهداف کلان اقتصادی کشور محقق شود.
به گزارش خبرطلایی به نقل از رسانه مالیاتی ایران، مراسم تکریم سید کامل تقوی نژاد، رئیس کل سابق سازمان امور مالیاتی کشور و محمد قاسم پناهی سرپرست این سازمان و همچنین معارفه امید علی پارسا، رئیس کل جدید سازمان امور مالیاتی کشور صبح امروز شنبه ۱۸ خردادماه، با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، معاونین وزیر، مدیران کل سازمان امور مالیاتی کشور و دیگر سازمان های وابسته در سالن شهید مدرس وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در ابتدای سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از سید کامل تقوی نژاد، رئیس کل سابق و همچنین محمد قاسم پناهی، سرپرست این دستگاه خاطرنشان کرد: اقدامات مهم و موثری در سال های اخیر در حوزه نظام مالیاتی کشور صورت گرفته و در ادامه نیز رویکرد نوینسازی نظام مالیاتی و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در دستور کار خواهد بود.
دکتر امید علی پارسا با تاکید بر اینکه تحقق اهداف کلان ترسیم شده در حوزه توسعه اقتصادی کشور، وابسته به وجود یک نظام مالیاتی مدرن، عدالت محور و قابل اعتماد است، عنوان داشت: مهمترین رویکرد اینجانب در دستگاه مالیاتی، تغییر قواعد بازی به گونه ای است که اقدامات و برنامه ها و قوانین و مقررات این دستگاه، برای بنگاههای اقتصادی، قابل فهم، قابل اطمینان، پایدار و تضمین شده باشد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه، مهمترین قاعده توسعه در دنیا، فعالیت آزاد تحت قواعد مناسب است، عنوان داشت: اگر قواعد سازمان دائما تغییر کند، پیچیده باشد و منجر به برداشت ها و تفسیرهای متعدد شود، نباید انتظار داشت اهداف از پیش تعیین شده نظام مالیاتی محقق شوند.
وی تصریح کرد: قواعد و مقرراتی که ما به عنوان قواعد بازی مشخص و تعریف می کنیم، در نهایت اعمال و رفتار سازمان را شکل می دهند و اگر این قواعد به درستی مشخص شده باشند، آنگاه بازدهی و عایدی راستگویی بیشتر از ناراستگویی خواهد بود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم را اساس همه برنامه ها و اقدامات در دستگاه مالیاتی و بعبارتی موتور محرک نظام مدرن مالیاتی عنوان کرد و گفت: در یک نظام مالیاتی مدرن، کلیه فعالیت های اقتصادی، روشن و شفاف است و اطلاعات هویتی، اطلاعات معاملاتی و دارایی ها و اموال و املاک اشخاص نیز برای نظام مالیاتی کاملا مشخص می باشد.
دکتر پارسا، بر اهمیت توسعه نظام مالیاتی با تکیه بر فناوری های نوین اطلاعاتی تاکید کرد و گفت: توسعه نظام مالیاتی صرفا به معنای افزایش درآمدهای مالیاتی نیست و از نگاه بنده، توسعه نظام مالیاتی باید منجر به توسعه پایدار اقتصاد کشور شود.
وی در ادامه، بر ضرورت حمایت همه جانبه کلیه ارکان نظام از برنامه ها و تحولات نظام مالیاتی تاکید کرد و گفت: پایگاه اطلاعات مودیان طرح جامع مالیاتی باید به مهمترین و قابل اطمینان ترین پایگاه اطلاعاتی کشور تبدیل شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین معیارهای سنجش نظام های مالیاتی در دنیا، شاخص نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی است، عنوان کرد: این نسبت در کشورهای در حال توسعه حدود ۱۲ تا ۱۸ درصد و در کشورهای توسعه یافته نیز بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است و این در حالیست که این نسبت در ایران، در حدود ۹ درصد است که با اهداف و نیازهای کشور و همچنین ظرفیت ها و منابع موجود همخوانی ندارد.
دکتر پارسا اظهار داشت: بدیهی است برای اینکه افزایش معناداری در نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی اتفاق بیفتد، باید قواعد بازی تغییر کند و به ویژه در حوزه فرهنگ سازی مالیاتی باید گام های موثری برداریم.
وی اضافه کرد: قضاوت مردم و فعالان اقتصادی نسبت به نظام مالیاتی، وابسته به نوع قواعد بازی است; بنابراین باید قواعد بازی به صورت روشن و شفاف، ساده و دائمی مشخص شود و به گونه ای باشد که بتوان این قواعد را در سیستم ها و نرم افزارهای سازمان پیاده سازی کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در بخشی از سخنان خود به ضرورت مبارزه جدی و قاطعانه با فرار مالیاتی، برقراری عدالت مالیاتی، افزایش پایه های مالیاتی، عدم فشار به مودیان موجود، ارتقای سلامت نظام اداری و ایجاد قواعد صحیح بازی برای تغییر رفتار و نوسازی این دستگاه، به عنوان رویکردهای جدید نظام مالیاتی اشاره کرد.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی کشور، توسعه اقتصادی و مقاوم سازی اقتصاد یک سیاست اساسی است و بدیهی است هر سه قوه و همه ارکان نظام باید در این مسیر پشتیبان نظام مالیاتی باشند تا بتوان تهدیدهای اقتصادی را به فرصت های اقتصادی بدل کرد.
وی خاطر نشان کرد: باید عالمانه و مجاهدانه همه طرح ها و برنامه های سازمان را دنبال کنیم و نظام ارزشی کارکنان باید بازنگری شود; چرا که در حقیقت، فرهنگ سازمانی ما و نحوه اجرای بخشنامه ها و مقررات ما است که قضاوت و رفتار مودیان را شکل می دهد و در آینده می باید فصلی نو از روابط با مخاطبان سازمان را ایجاد کنیم.
دکتر پارسا، از کار مجاهدانه به عنوان کاری که جهادگونه و با نهایت تلاش و کوشش است یاد کرد و گفت: کار عالمانه نیز به این معناست که کل سیستم می باید پویا و داینامیک باشد به گونه ای که کلیه اجزای سیستم و ریزسیستم ها در تعامل با هم باشند.
وی در خاتمه سخنان خود به نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایه نظام مالیاتی یاد کرد و گفت: کارکنان دستگاه مالیاتی، سنگرسازان بی سنگر توسعه کشور هستند و توسعه کشور تنها با ایجاد اطمینان و اعتماد در مردم میسر است و نگاه صرفا درآمد زا به این دستگاه، ما را به مقصود و هدف نمی رساند.
false
false
false
false