- ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸
- کد خبر 32576
true
false
true
false
false
false
false
false
true
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم برگزاری آزمون حفظ عمومی قرآن کریم را برنامه ویژه این سازمان در سال ۹۸ عنوان کرد.
به گزارش خبرطلایی ، نشست خبری مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآنالکریم در رابطه با گزارش عملکرد سال ۹۷ این سازمان قرآنی و نیز برخی برنامههای ویژه سال ۹۸ از ساعت ۱۴:۳۰ عصر امروز سهشنبه، ۱۰ اردیبهشتماه در محل سالن جلسات سازمان دارالقرآن برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان درالقرآن در سخنانی با ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان در سال ۹۷، با بیان اینکه اعتبار مصوب سازمان در سال گذشته بالغ بر ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است، اظهار کرد: از این مبلغ، میزان بودجهای که به سازمان پرداخت شد، مبلغ ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان معادل ۸۳ درصد بودجه مصوب بود.
قرهشیخلو با اشاره به اینکه از این مبلغ اختصاصیافته، میزان هزینهای که برای برنامههای قرآنی در ستاد مرکزی یعنی سازمان دارالقرآن انجام شد، مبلغ ۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون تومان معادل ۳۰ درصد اعتبارات بود، گفت: همچنین اعتباراتی که به سایر استانهای کشور پرداخت شد نیز ۳ میلیارد و ۸۲۷ میلیون تومان معادل ۳۹ درصد بودجه اختصاص یافته بود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اینکه اعتبارات غیربرنامهای در سال گذشته در حدود ۳ میلیارد تومان را شامل میشد که ۳۱ درصد جمع اعتبارات اختصاص یافته بود، اظهار کرد: در کل مبلغ ۹ میلیارد و ۷۰۷ میلیون تومان در سال گذشته هزینه برنامههای سازمان شد که مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از بودجه اختصاص یافته به سازمان بیشتر بود که هزینه اضافی این بودجه از محل درآمدهای سازمان تأمین شد.
قرهشیخلو بیان کرد: از کل بودجه اختصاص یافته به سازمان حدود ۷۰ درصد هزینه برنامهها و ۳۰ درصد هزینه غیربرنامه شد که این برای هر سازمانی یک امتیاز است. اعتباری که سال ۹۷ از شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اختیار سازمان قرار داده شد، معادل ۱۹۰ میلیون تومان بود که مربوط به قرارداد سال ۹۶ است و سازمان دارالقرآن از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی که بنا بود از شورای توسعه دریافت کند، تنها ۸۰۰ میلیون تومان به دست آمد.
وی در ادامه به عملکرد سازمان در سال ۹۷ براساس بودجه هزینه شده پرداخت و گفت: بخش اول عملکرد سازمان مربوط به آموزشهای عمومی قرآن کریم است که در این بخش تعداد ۱۰۱ هزار و ۶۲۰ نفر در دورههای مختلف در سطح کشور شرکت کردند که شامل آموزش روخوانی، روانخوانی، فصیحخوانی، حفظ جزء یک و ترجمه و مفاهیم قرآن کریم سطح یک و دو از طریق مؤسسات و خانه قرآنی کشور بود.
قرهشیخلو بیان کرد: در بخش آموزشهای تخصصی قرآن کریم تعداد ۱۲۰۰ نفر در کل کشور در دورههای مختلف آموزش تخصصی شامل قرائت قرآن کریم سطح شش و هفت و تربیت معلم تجوید، صوت و لحن حفظ و مفاهیم قرآن کریم، تربیت مربی، آشنایی و انس با قرآن و تربیت داور مسابقات قرآن شرکت کردند.
وی ادامه داد: در بخش سبک زندگی قرآنی نیز طی سال ۹۷ تعداد ۱۶۴ کارگاه آشنایی با سبک زندگی قرآنی در کشور برگزار شد که ۷ هزار نفر در این کارگاهها شرکت کردند و نگاه آموزشی این کارگاهها مبتنی بر نگاه کاربردی قرآن در سطح جامعه بود که امیدواریم در سال جاری نیز این کارگاهها با کیفیت بهتر برگزار شود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم افزود: در حوزه آموزش تخصصی استعدادهای قرآنی تاکنون دو دوره سه ساله را پشت سر گذاشتیم که سال ۹۷ آخرین سال دوره دوم ما بود که تعداد ۱۳۰۰ نفر از نوجوانان ۱۰ تا ۱۸ سال در دو گروه مجزا آموزشهای تخصصی را فراگرفتند. همچنین ۶ اردوی منطقهای در این رابطه ویژه استعدادهای قرآنی برگزار شد که تعداد ۱۰۶۷ در این اردوها که در استانهای کهگیلویه و بویر احمد، همدان، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و تهران برگزار شد، شرکت کردند.
قرهشیخلو بیان کرد: در راستای برگزاری این اردوهای قرآنی طی سال گذشته برای اولین مسابقه قرآنی برای استعدادهای درخشان قرآنی برگزار شد که انگیزه ایشان بالا رفته و استعدادهای برتر بین ایشان نیز شناسایی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: در حوزه فعالیتهای پژوهشی سال ۹۷ تلاش کردیم تا کارگروههای مختلف با موضوعات فراوان برای ارتقای محتوای برنامهها تشکیل دهیم که در این زمینه نیز ۸ کارگروه ویژه تشکیل شد. همچنین در زمینه تولید و انتشار محصولات قرآنی نیز ۷ جلد کتاب به چاپ رسید. در زمینه تولید محتوای آموزش الکترونیکی غیرحضوری نیز این مقوله برای فاز اول در ۴ عنوان آماده شده است که در ماه مبارک رمضان رونمایی خواهد شد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اینکه در بخش اجرای طرح ملی ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، سال گذشته سیزدهمین آزمون این طرح اجرا شد، گفت: تعداد ۹ هزار و ۲۹ نفر در این آزمون ثبت نام کردند که از این تعداد ۶ هزار و ۴۵ نفر در آزمون مربوطه شرکت کردند و ۹۳۵ نفر موفق به دریافت مدارک تخصصی در درجات مختلف شدند. همچنین مرحله اول چهاردهمین آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حفاظ نیز روز ۱۳ اردیبهشتماه در ۸۰ شعبه سراسر کشور برگزار خواهد شد.
قرهشیخلو ادامه داد: همچنین در حوزه مشارکت در اجرای برنامههای قرآنی مراسم اعتکاف نیز که در حدود ۲۰۰ هزار نفر از آن بهره بردند، برنامههای مختلفی از جمله اصلاح قرائت نماز، تلاوت قرآن کریم شامل ختم کل قرآن برگزار و مسابقات فرهنگی قرآنی، اهدای جوایز فرهنگی و … اجرا شد.
وی افزود: در حوزه راهبری، ساماندهی و پشتیبانی از فعالیتهای قرآنی مردمی و تشکلهای قرآنی نیز برگزاری جلسات هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی، بررسی پرونده موسسات قرآنی، صدور پروانه فعالیت موسسات، تمدید پروانه موسسات، صدور موافقت اصولی برای تأسیس موسسات، رسیدگی به تغییرات مؤسسات، حمایت از استمرار جلسات انجمن خیرین و قرآنیان استانها، حمایت از برگزاری دورههای تخصصی، آموزش مدیران مؤسسات و برگزاری سومین جشنواره محصولات قرآنی از جمله برنامههای سازمان در سال گذشته بود.
قرهشیخلو با بیان اینکه مراسم اختتامیه سومین جشنواره محصولات قرآنی نیز فردا ۱۱ اردیبهشتماه در ساری برگزار میشود، تصریح کرد: در این مراسم از ۱۶ اثر برگزیده که از مجموع ۳۰۰ اثر ارسالی از سراسر کشور انتخاب شدهاند، با اهدای هدایایی تقدیر خواهد شد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در ادامه اظهار کرد: در حوزه نظارت و نشر قرآن کریم نیز در سال ۹۷ تعداد ۱۴۰ مجوز چاپ برای تیراژ یک میلیون جلد قرآن کریم صادر شد که البته این تعداد نسبت به سالهای قبل با افت مواجه شده است. همچنین، در بخش فعالیتهای حمایتی و نظارتی نیز حدود یک میلیارد تومان حمایت از اتحادیههای استانی و اتحادیه واحد کشوری داشتیم.
قرهشیخلو با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه تبلیغی و ترویجی در سال ۹۷ نیز بیان کرد: بیش از ۹۰۰ مراسم با قرآن در رمضان، اعزام گروههای قرآنی به استانها، چاپ و توزیع قرآن کریم و حمایت از فعالیتهای دهه فجر که نزدیک به هزار برنامه را شامل میشد نیز از جمله برنامههایی بود که در این حوزه اجرا شد.
وی تصریح کرد: در حوزه مشارکت در اجرای برنامههای قرآنی با سایر نهادها نیز برنامههای مختلفی با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی انتظامی، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی رادیو قرآن، شبکه قرآن، سازمان بهزیستی و حوزه علمیه قم اجرا شد که شامل برگزاری دورههای آموزشی و … بود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه سازمان دارالقرآن سال گذشته مسئولیت کارگروه قرآنی ستاد پاسداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را بر عهده داشت، اظهار کرد: در این راستا سازمان دارالقرآن برنامههایی همچون تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل، اعزام قاریان بینالمللی به مراسم ۱۲ و ۲۲ بهمن، تولید دو اثر قرآنی و اجرا توسط گروه همخوانی محمد رسولالله(ص)، اعزام کاروان قرآنی انقلاب، طراحی و اجرای نمایشگاه قرآن، امام، امت و انقلاب اسلامی، برگزاری همایش با افتخارآفرینان قرآنی در ۴۰ سال گذشته برای اولین بار، برگزاری همایش فعالان قرآنی مردمی و برگزاری همایش اصحاب چاپ و نشر قرآن کریم با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از فعالان این حوزه در قم را طی سال گذشته اجرا کرد.
قرهشیخلو در ادامه در رابطه با برنامههای سال ۹۸ سازمان دارالقرآن نیز اظهار کرد: اعتباری که برای سال ۹۸ سازمان مصوب شده است، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰۰ میلیون تومانی داشته است. براین اساس، برنامههای پیشنهادی سازمان به سازمان تبلیغات اسلامی ارائه شده است که با نهایی شدن این پیشنهادات که فضای عمومی آنها تقریباً مانند برنامههای سال گذشته است، به دنبال اجرای آنها خواهیم بود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: برنامه ویژه و جدیدی که قرار است در سال ۹۸ اتفاق افتد و امیدواریم که نهادهای بالادستی نیز در برگزاری و اجرای آن همکاری لازم را داشته باشند، بحث برگزاری آزمونهای حفظ عمومی قرآن کریم است. این آزمون به توفیق الهی به صورت غیرمتمرکز در فواصل زمانی مختلف هر فصل یکبار در مؤسسات قرآنی مجاز در سراسر کشور برگزار خواهد شد که اگر شرکتکنندگان در آزمون بتوانند حد نصاب لازم را به دست آورند، مدرک عمومی حفظ قرآن کریم به ایشان اعطا خواهد شد. همچنین، بنا بر این شده است تا همانند آزمون تخصصی حفظ قرآن کریم، دبیرخانه آزمون حفظ عمومی قرآن کریم نیز در سازمان دارالقرآن باشد تا در این زمینه موازی کاری دیگری صورت نگیرد. آییننامه برگزاری این آزمون بعد از ماه مبارک رمضان به استانهای مختلف ابلاغ خواهد شد.
false
false
false
false