- ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
- کد خبر 181817
به گزارش خبرطلایی ، معاون وزیر صمت در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار نمود : در بیست و هفتمین سال رتبهبندی شرکتهای برتر ایران امسال نرخ ریسک و بازدهی را در نظر میگیریم. این موضوع کمک می کند تا سرمایهگذاران بفهمند به این کسب و کار ورود کنند یا خیر؟
بابک احمدی با تاکید بر اینکه مفاهیمی چون خلق ارزش پایدار وارد اقتصاد شده اما چندان مورد توجه قرار نگرفتهاند، افزود: سرمایهگذاری پایدار در کسب و کار وقتی اتفاق میافتد که در نوسانات اقتصادی ریسک حداقلی را تجربه میکند.
احمدی تصریح کرد: دستاورد ۲۶ ساله رتبهبندی شرکتهای برتر ایران حضور بیشتر شرکتهای دانشبنیان بوده است. باید توجه داشت که شرکتهای بزرگ تنه درخت و شرکتهای متوسط شاخه و در نهایت شرکتهای کوچک برگ درخت هستند. به طور قطع این سه بخش به هم مرتبط هستند. بدون برگ درخت تنه نمیتواند فتوسنتز کند و در مقابل اگر تنه درختی نباشد امکان رشد شاخه و برگ وجود ندارد. در اکوسیستم صنایع باید شرکتهای بزرگ را در اولویت قرار داد تا شرکتهای متوسط و کوچک رشد کنند تا خلق ارزش پایدار محقق شود.او افزود: دانش بنیان شدن دارای چهارچوبی است که بسیاری از شرکتها با آن خود را تطبیق دادهاند، اما فناور بودن یک شرکت به معنای حضور در بازارهای رقابتی و ایجاد خلق ارزش پایدار است.به طور قطع اگر شرکتی بخواهد همچنان جزو ده شرکت برتر قرار بگیرد باید فناور باشد تا بتواند با سرعت بالایی محصولات خود را با نیاز بازار تطبیق دهد.
در ادامه این نشست مسعود لطفی مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به اینکه 26 دوره رتبهبندی 100 شرکت برتر برگزار شده و با افزایش تعداد شرکتها نمیتوان نام این همایش را تغییر داد. او درباره شاخصهای رتبهبندی این همایش اظهار نمود : از زمان برگزاری رتبه بندی به تعداد شاخصهای رتبهبندی شرکتها اضافه شده است، درحالی که در دورههای نخست درآمد و فروش شرکت مبنای رتبهبندی بود. ازاینرو افزودن شاخصهای رتبهبندی این یک فرآیند پایدار است.او تصریح کرد: برنامهریزی شده تا پایان سال ۶ نشست برای صنایع اختصاصی ذیل رتبهبندی ۱۰۰ شرکت برتر برگزار خواهد شد تا بتوانیم اطلاعات را با شرکتها به اشتراک بگذاریم.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی افزود : از همه شرکتها ، هولدینگ ها و صاحبان کسب و کار بزرگ ، متوسط و کوچک که درآمد سالانه بالای 200 میلیارد تومان دارند دعوت بعمل می آوریم ، با حضورشان کمک کنند تا بتوانیم نتایج کاملتر و دقیقتری که آینه تمام نمای وضعیت شرکتهای ایرانی می باشد ، توسط مرکز رتبه بندی شرکتهای برتر سازمان مدیریت صنعتی تهیه و به فعالان اقتصادی ارائه گردد.
در پایان این نشست بهنام فیض آبادی مدیر مرکز رتبهبندی شرکتهای ایران سازمان مدیریت صنعتی اظهار نمود : در حال حاضر ۵۰۰ شرکت را بر مبنای ۳۳ شاخص رتبهبندی در 5 دسته صد شرکتی بررسی میشوند. همچنین نرخ بازده و ریسک را به رتبهبندی شرکتها اضافه کردهایم. اما به طور کلی شاخص رشد فروش، رشد بهرهوری و… به عنوان آینه اقتصاد کشور مورد ارزیابی قرار میگیرند.او تصریح کرد: شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر به رتبههایی ورود کردهاند. به همین دلیل ده شرکت پیشرو دانشبنیان معرفی میشوند. موضوع رتبهبندی شرکتهای برتر به افزایش رقابتپذیری شرکتها کمک میکند، زیرا بر مبنای دادههای تایید شده شرکتها اتفاق میافتد. در رتبهبندی ۱۴۰۲ شرکتهای دانشبنیان ۲۵ درصد رشد داشتهاند. گروه فرآورده نفتی ۲۳ درصد، شرکتهای پتروشیمی ۱۳ درصد، بانک ها ۱۴ درصد، چند رشته ای صنعتی ۱۰ درصد، گروه فلزات ۱۱ و سایر گروهها ۲۶ درصد سهم داشته اند.او تصریح کرد: شرکتهایی که اطلاعات خود را در کدال منتشر میکنند یا اطلاعات خود را داوطلبانه ارائه میدهند مورد ارزیابی قرار میگیرند. ارزیابی دوره قبلی رشدی ۲۵ درصدی داشتهاست.