بزرگداشت “حکیم نظامی” بین المللی شد - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true
بزرگداشت “حکیم نظامی” بین المللی شد

لیلا سبز ه علی

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ضمن اعلام جزئیات بزرگداشت “حکیم نظامی” از نصب مجسمۀ این شاعر حکیم در میدان ونک تهران خبر داد.
به گزارش خبرطلایی ، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم نظامی امروز با اشاره به اینکه امسال یکصدمین سال تأسیس انجمن آثار و مفاخر را سپری می‌کنیم و با توجه به بزرگداشت و گرامیداشت حکیم نظامی گفت: برنامه‌های امسال با گستردگی زیادی در داخل و خارج مواجه است. امسال به دلیل کثرت برنامه‌ها و تقاضای زیادی که از مراکز استان‌ها و مراکز علمی و دانشگاهی صورت گرفته بود، از ابتدای اسفند سال جاری برنامه‌های گرامیداشت کار خود را آغاز خواهد کرد. علاوه بر اینکه 21 اسفند که به عنوان روز حکیم نظامی در تقویم ما ثبت شده، هفتۀ حکیم نظامی از 14 اسفند آغاز خواهد شد و تا 21 همین ما با برنامه‌های متنوعی همراه خواهد بود.

وی افزود: اولین برنامه در دانشگاه الزهراء سلام ‌الله علیها برگزار شد. پس از آن در اهواز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری معاونت فرهنگ و ارشاد استان برنامه‌ای داشتیم. روز گذشته نیز در دانشگاه تربیت مدرس با حضور جمع قابل توجهی از استادان و نظامی‌پژوهان برنامه‌ای دیگر برگزار شد. تبریز، ارومیه، خراسان، سبزوار، اصفهان، یزد، بیرجند، بجنورد و برخی مراکز استانها برنامه‌هایی به صورت ویژه خواهند داشت. همیاری و همکاری دانشگاه‌ها در امسال چشمگیر و گسترده بود. اغلب دانشگاه‌های کشور از جمله علامه طباطبایی و شهید بهشتی برنامه‌هایی در نظر داشتند.

شالویی دربارۀ برنامه‌های بین‌المللی بزرگداشت حکیم نظامی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش خارج کشور ما را یاری کردند به طوری که در تمام نمایندگی‌های فرهنگی سایر کشورها برنامه‌هایی را تدارک دیدند و از اکنون هم اغلب نمایندگی‌های فرهنگی، برنامه‌هایی در دست اجرا دارند. افزون بر نمایندگی‌های فرهنگی، سایر مراکز وابسته به جمهوری اسلامی از نقطه نظر فرهنگی و وابستگی‌های فرهنگی و حتی تشکلات خصوصی همکاری‌هایی را خواهند داشت.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی دربارۀ برنامه‌های هنری و ادبی بزرگداشت حکیم نظامی گفت: در هفته حکیم نظامی در بخش‌های تجسمی، با همکاری موزه معاصر تهران و مرکز هنرهای تجسمی و فرهنگستان هنر، برنامه‌هایی مثل کارگاه نمایشی، عرضۀ آثار هنری و تجسمی را خواهیم داشت. ضمن آنکه در سطح کتابخانه‌های عمومی برای اعضای این کتابخانه‌ها برنامه خواهیم داشت.

شالویی با اشاره به جزئیاتی از برنامۀ اختتامیه گفت: در این هفته از همکاری دستگاه‌هایی مثل شهرداری تهران بیش از پیش بهره بردیم. در نظر داریم از مجسمه «حکیم نظامی» در اختتامیه رونمایی و در میدان ونک نصب کنیم. بنا به مصوبه‌ای که در شورای فرهنگ عمومی و شورای شهر صورت گرفته است، در هر شهری یک میدان و یک خیابان به نام حکیم نظامی اختصاص می‌یابد.

وی افزود: رونمایی از یکی از نسخه‌های «پنج گنج» در همین هفته خواهد بود و در این راستا یکی از برنامه‌های مهم ما در کتابخانۀ مرعشی نجفی برگزار می‌شود.

شالویی دربارۀ همکاری آموزش و پرورش در بزرگداشت حکیم نظامی گفت: یکی از امتیازات بزرگداشت حکیم نظامی در سال جاری، همکاری وزارت آموزش و پرورش است. مدارس شبانه‌روزی وزارت، بیش از 140 هزار دانش‌آموز را پوشش می‌دهند، به اضافۀ اینکه مدارس مدارس خاصی از مدارس نمونه دولتی میزبان بزرگداشت حکیم نظامی هستند؛ لذا در آیین اختتامیه، از تمامی مدیران شبانه‌روزی و نمونۀ دولتی که حضور فعال داشتند تقدیر خواهد شد.

وی یکی از رموز همکاری فرهنگی و ادبی کشور را بزرگداشت حکیم نظامی معرفی کرد و گفت: ما از تمام کشورهایی که وجوه مشترک ادبی و فرهنگی با کشور ما دارند، دعوت می‌کنیم برنامه‌های مشترکی با ما برگزار کنند. به این منظور در نظر داریم با همکاری دفتر یونسکو در تهران و مؤسسه اکو برنامه‌هایی اجراء کنیم.

کاوه خورابه، معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این نشست گفت: اتفاق خوبی که در این بزرگداشت صورت گرفته به این صورت است که بستری فراهم شده تا مجموعه تحقیقات، امکانات و استعدادهایی که در خلوت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌‎ها و حتی در دفاتر بسیاری نویسندگان از خلوت به جلوت یا به عموم جامعه تسری یابد. این امر امکان رویایی عموم جامعه با حکیم نظامی را فراهم می‌کند.

وی افزود: حکیم نظامی عمده شعرش در زمینۀ اندیشه‌ای است. آیات قرآن، ادبیات عرفانی، پندها و اندرزها و داستان‌های پندآموز، تماماً مجموعه‌ای برای بشر امروزی فراهم آورده تا به گفت‌وگو بنشینند؛ در این زمینه زبان هنر زبان رسایی است.

لیلا سبزه علی

false
false
false
false

true