- ۱۵ مهر ۱۳۹۷
- کد خبر 15695
true
false
true
false
false
false
false
false
true
معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از معرفی مصادیق عملیاتی شده اشتغال پایدار روستایی و عشایری در پنجمین همایش روز ملی روستا و عشایر، خبر داد.
به گزارش خبرطلایی، در ابتدای این نشست خبری، معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر نامگذاری ۱۵ مهرماه به عنوان روز ملی روستا و عشایر، اظهار داشت:
برای همه اقشار صنفی روزی در تقویم ثبت شده است، اما برای روستاییان که بخش اعظم تولید در کشور را برعهده دارند، چنین روزی در نظر نگرفته شده بود، از این رو با تلاشهایی که انجام دادیم، شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۵ مهرماه را به عنوان روز ملی روستا و عشایر در تقویم ملی کشور ثبت کرد.
*** روستاییان تولید کنندگان هنر و صنایع دستیاند
رضوی روستاییان را مصادیق کسانی دانست که پیامبر اکرم بوسه بر کف دست آنها زد و افزود:
نقش روستاییان در تولید و سازندگی کشور مهم و تعیین کننده است و روستاییان و عشایر در تامین غذا، امنیت غذایی، سلامت تولید مواد غذایی و تولید فرهنگ و آداب و سنن پیشتاز بودهاند و یکی از مظلومیتهای جامعه روستایی در این است که عدهای گمان میکنند که روستاییان تنها در بخش کشاورزی و دامداری فعالیت میکنند، حال آنکه روستاها تولید کننده فرهنگ و آداب و سنن بودهاند.
روستاییان تولید کنندگان هنر و صنایع دستیاند. برای مثال فرش به عنوان بزرگترین صنعت دستی کشور با دستان پرتوان مردان و زنان روستایی بافته میشود، در صنایع تبدیلی نیز روستاییان پیشتاز بودهاند.
*** رویکرد پنجمین همایش روز ملی روستا
رضوی رویکرد همایش امسال را متفاوت از همایشهای قبلی عنوان کرد و اظهار داشت:
همایش امسال با حضور جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری در روز سه شنبه ۱۷ مهرماه در محل همایشهای «تلاش» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار خواهد شد و در همایش فعلی مصادیق عملیاتی شده اشتغال پایدار روستایی و عشایری را به جامعه معرفی خواهیم کرد، همچنین تولیدات کارآفرینان برتر روستایی به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.
*** حضور کارآفرینان روستایی در همایش
رضوی واحد تولید جوجه در شهرستان خاش، تولید آجر نسوز در آذربایجان غربی، تولید میوههای خشک شده در گلستان را از جمله نمونههای موفق کارآفرینی در روستاها معرفی کرد و گفت:
سعی کردیم در پنجمین همایش روز ملی روستا و عشایر، از تمامی استانها ۲ الی ۳ نفر تولیدکننده برتر روستایی و یک نفر از صاحبان ایدههای استارت آپی حضور پیدا کنند.
*** وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی
معاون توسعه روستایی در خصوص وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، گفت:
تا امروز حدود ۳۲۹۳ میلیارد تومان تسهیلات قانون اشتغال پایدار به متقاضیان پرداخت کردهایم و قرارداد ۴۷۰۰ میلیارد تومان طرح با بانکها بسته شده است و بالغ بر ۹۳ هزار نفر شغل پایدار ایجاد شده است.
وی افزود: از محل اعتبارات بانک سینا نیز تا به امروز نزدیک به ۹۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و برای ۹۰۰۰ نفر شغل ایجاد شده است و قرارداد ۱۴۰۰ میلیارد تومان طرح اشتغال روستایی با بانک سینا بسته شده است.
*** عملکرد استانها در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی
رضوی با اشاره به فعالیت تمامی استانها در پرداخت تسهیلات روستایی، اظهار داشت:
عملکرد تمامی استانها در پرداخت تسهیلات قابل قبول بوده است، اما از نظر قراردادهای منعقد شده، استان تهران بهترین عملکرد را داشته است. از نظر اشتغال استان فارس، از نظر کیفیت پروژه استان قم و از نظر پراکندگی طرحها، استانهای آذربایجان شرقی، مرکزی و اردبیل عملکرد بهتری داشتهاند.
به گزارش خبرگزاری روستا، معاون توسعه روستایی در پایان گفت:
تعداد واحدهای بهرهبرداری شده از محل تسهیلات روستایی در استانها حداقل ۱۵ واحد بوده است.
در استان قم که کمترین درصد جمعیت روستایی را دارد، در عرض یک روز ۷ واحد تولیدی را افتتاح و بازدید کردیم.
false
false
false
false