- ۱۱ مهر ۱۳۹۷
- کد خبر 15290
true
false
true
false
false
false
false
false
true
داروهای گیاهی آنچنان از اقبال عمومی برخوردار شده که طرفداران بیشماری برای خود ایجاد کرده است به گونه ای که این روزها دوباره بازار خرید و فروش داروهای گیاهی داغ شده و بسیاری از بیماران برای درگیر نشدن با عوارض داروهای شیمیایی و بهبودی سریعتر به سمت استفاده از داروهای گیاهی و سنتی روی آورده اند.
خبرطلایی :با توجه به نیاز مبرم جامعه به داروها و پزشکان در این راستا آموزش پزشکان آشنا به گیاهان دارویی تحت عنوان پزشکان سنتی و به کارگیری آنان در سطوح مختلف ضروری به نظر می رسد تا از تجویز داروهای گیاهی توسط افراد نابلد و حتی در پاره ای موارد ضربه وارد آوردن به سلامتی مردم خودداری شود از دیگر مواردی که در این صنعت باید مورد توجه قرار گیرد توسعه استفاده از فناوری های جدید در تولید انبوه این داروها است که این کار تنها با همت و حمایت مسوولین دولتی و فعالان این عرصه میسر خواهد شد.
مدیر عامل یکی از شرکت های دانش بنیانی که در حوزه تولید گیاهان دارویی در کشور فعالیت می کند و محصولاتی چون طره گیاهی نسترن، درمان لک صورت، قطره ضد آفتاب و ضد چروک تولید می کند و محصولات خود را در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) که توسط ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود، به نمایش خواهد گذاشت در خصوص لزوم استفاده از فناوری های نوین در تولید داروهای گیاهی، می گوید: استفاده از فناوری در این زمینه بسیار مهم و ضروری است و باید از این فناوری ها در تمام مراحل تولید این داروها استفاده شود به طور مثال در دستگاه های اسانس گیری، عصاره گیری و حتی مرحله کشت گیاهان برای تولید داروهای گیاهی نیز به استفاده از این فناوری ها نیاز داریم. جایگاه ما در این عرصه در دنیا نسبت به سال های قبل خیلی بهتر شده و رو به پیشرفت است.
بتول قادری عصرآبادی معتقد است برای دور شدن از خام فروشی گیاهان دارویی باید به آگاه سازی مردم و کشاورزان و آشنا کردن آنها با روش های دیگر به غیر از خام فروشی بپردازیم تا از خام فروشی صرف محصولات جلوگیری کنیم. تحقیقات علمی در زمینه چگونگی تولید محصولات و اینکه چه استفاده های دیگری می شود از این محصولات کرد نیز در این زمینه موثر خواهد بود.
وی سیاست گذاری ها در این عرصه را در چند سال اخیر مناسب تر می داند و می گوید: بیشتر محصولات در این صنعت، به دلیل ناآگاه بودن مردم راحت صادر می شود درحالی که با استفاده از آن و تحقیق کردن و آنالیز گیاهان دارویی راه های استفاده و مصرف کردن آنها را می توان به دست آورد. البته با ایجاد رشته گیاهان دارویی در دانشگاه ها، رونق گرفتن و تلاش شبکه گیاهان دارویی و همچنین تاسیس شرکت هایی با زمینه فعالیت گیاهان دارویی در عصر حاضر و همچنین سیاست گذاری و تخصیص بودجه و توجه به کشت این گیاهان در گلخانه ها، پیشرفت دوچندان نسبت به سال های قبل در این زمینه خواهیم داشت.
قادری شکل گیری استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری و صندوق های جسورانه را در توسعه این صنعت موثر می داند و عنوان می کند: شرکت ها با پذیرش دانشجویان در رشته های گیاهان دارویی، قراردادن فضا و آزمایشگاه هایی در این زمینه به مهندسین و متخصصین و عقد قراردادهای همکاری با دانشگاه های کشورهای که دارای رشته های کشاورزی و علم طب سنتی هستند بسیار می تواند در این زمینه کمک کند.
مدیر عامل این شرکت در خصوص جشنواره گیاهان دارویی می گوید: این جشنواره بسیار عالی است و در در زمینه شناخت این رشته و روش های کشت، استفاده از تکنولوژی های جدید به کار رفته در زمینه های اسانس گیری، داروسازی و … موثر است. همچنین باعث همکاری و تعامل بیشتر بسیاری از شرکت ها و مراکز علمی و تحقیقاتی با یکدیگر می شود.
چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، 21 تا ۲۴ آبان ماه 97 در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار میشود.
false
false
false
false