جزئیات اولین همایش بین‌المللی نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق ۱۴۰۴اعلام شد - خبر طلایی
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

false
false
true

عکسهمایش بین‌المللی نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق ۱۴۰۴ ایران با اهداف کلی بررسی پدیده‌های نو، آینده‌پژوهی فناورانه و تبیین رویکرد های مواجهه و بهره‌برداری از فرصت‌ها آبان ماه برگزار می‌شود.
به گزارش خبر طلایی، امروز نشست خبری همایش بین‌المللی نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق ۱۴۰۴ ایران با حضور رییس، دبیران کمیته‌های علمی و اجرایی همایش برای ارایه جزئیات و تازه‌ترین اطلاعات از چگونگی برگزاری این همایش و اهداف آن در مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برگزار شد.
این همایش تحت نظارت دفتر ریاست جمهوری در روزهای ۲۸ و ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۷در محل مرکز همایش‌های جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
فریدون وردی‌نژاد به عنوان رییس همایش نقش فناوری اطلاعات در تحقق افق 1404، در این نشست، دلیل تشکیل برگزاری همایش را پرداختن به نقش، جایگاه و تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در پیشرفت و توسعه کشور ها و تسهیل امور اقتصادی در بخش دولتی و خصوصی دانست.
او در ادامه به شرح اهداف اصلی برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: این همایش به سهم خود کمکی برای حکمرانی راهبردی کشور خواهد بود که در آن تمام ظرفیت‌های عمومی، دولتی و مردمی به کار گرفته شوند. چابک‌سازی سیستم حکومتی برای ایجاد تسهیلات لازم برای همکاری در زمینه‌هایی هم‌چون صنعت، کشاورزی و کار بنگاهی از اهداف دیگر این همایش است.
به گفته وردی‌نژاد انتظار می‌رود با برگزاری این همایش به چابک‌سازی سیستم رسمی و حاکمیت کشور، تقویت همکاری و هم‌افزایی میان بخش خصوصی و دولتی، کمک به تکریم ارباب و رجوع در سیستم‌های دولتی و اهمیت دادن به حقوق شهروندی در زمینه اختیارات، چارچوب‌ها و امکانات موجود، روان‌سازی امور و تقویت و توسعه زمینه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها و حذف روابط درون سازمانی و تقویت ضوابط مفید کمک شایانی شود.
وردی‌نژاد هم‌چنین در میان سخنان خود به اهمیت فناوری اطلاعات در زمینه‌های مختلف اشاره کرد. به گفته او به کمک فناوری اطلاعات تاکنون تولید محتوا و اصلاح روش‌ها در زمینه های مختلف ممکن شده است.
او افزود: به کمک فناوری اطلاعات در بسیاری از کشورها رابطه میان حکومت و مردم تسهیل شده است و به کمک آن روابط مناسبی میان بنگاه‌های اقتصادی، سمن‌ها و بنگاه‌های مردم نهاد به وجود آمده است که نتیجه آن توسعه و هم‌افزایی است.
وی گفت: فناوری اطلاعات در تحقق اهداف و چشم‌اندازها امکان این را به وجود می‌آورد که با تصریح دانش، علم و ارتباطات به چابک‌سازی و تحرک همه بخش‌های جامعه کمک شده و ظرفیت و امکانات به صورت محسوس‌تری نمایان شود.
او در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد حمایت از شرکت‌های استارت‌آپی در همایش آبان ماه گفت: ما دو بخش برای کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند در نظر گرفته‌ایم؛ یک بخش برای بحث و گفت‌وگو و تبادل دستاوردها میان خود این افراد صاحب طرح است و بخش دیگر امکانی را فراهم می‌سازد تا این افراد با بخش‌های نظارتی و حاکمیتی در زمینه خواسته‌ها و مشکلاتشان گفت‌وگو کنند.
امیر همایون حیدری، دبیر کل همایش هم در سخنانی گفت: سابقه این همایش به سال ۱۳۸۴ بازمی‌گردد. در همین سال سند چشم‌انداز افق ایران ۱۴۰۴ به تصویب رسید و به سران قوا ابلاغ شد. رییس وقت مجمع تشخیص مصلحت نظام که مرحوم آیت الله هاشمی بودند، دستور دادند سالانه همایشی با هدف رصد کردن میزان تحقق اهداف سند چشم‌انداز در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور تشکیل شود.
حیدری افزود: دو سال پیاپی این همایش در سالن اجلاس سران با حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و وزرا و بیش از 1200 نفر از فعالان اقتصادی داخلی و خارجی برگزار شد اما بعد از سال ۸۵ با رویکرد دولت نهم و دهم سند چشم‌انداز کمرنگ شد یا غایب شد.
به گفته او در سال 1395 پس از امضای برجام، دستور برگزاری مجدد این همایش و پرداختن دوباره به سند چشم‌انداز داده شد و این در حالی بود که بیش از نیمی از عمر 20 ساله سند چشم انداز گذشته بود و کمتر از 20 درصد اهداف تاکنون به دست آمده است.
حیدری در ادامه گفت: قرار بود سند چشم‌انداز در چهار برنامه پنج ساله محقق شود که تقریبا دو برنامه چهارم و پنجم آن تمام شده است. اکنون بر سر برنامه ششم هستیم و در هر چهار برنامه رشد اقتصادی هشت درصد برای کشور پیش‌بینی شده است و عملا میانگین متوسط رشد اقتصادی پس از انقلاب اسلامی و خصوصا دو دهه اخیر حدودا ۲.۴ درصد بوده است.
به گفته او در جلساتی که برگزار شد، شورای عالی برای این نشست شکل گرفت و قرار بر این شد با توجه به شکاف ایجاد شده در مورد اجرای سند چشم‌انداز و اینکه ما باید با اجرای درست این طرح، رتبه اول منطقه می‌شدیم، اولین نشست پس از این سال‌ها به موضوع نقش فناوری اطلاعات در افق ایران ۱۴۰۴ اختصاص یابد.
او افزود: این همایش صرفا یک همایش علمی و آموزشی نخواهد بود. درواقع این همایش یک رخداد علمی و اقتصادی است و انتظار می‌رود راهکارهای مناسبی از این همایش حاصل شود که به دولتمردان کمک کند دقیق‌تر و چابک‌تر به سمت اهداف ۱۴۰۴ حرکت کنند.
محمدحسین پاشنه طلا – دبیر کمیته علمی همایش هم در ادامه نشست، رویکرد این همایش را بررسی مواجهه فعال ایران با پدیده تحول دیجیتال خواند و گفت: در چند سال گذشته، فناوری اطلاعات به عنوان عامل توانمندساز حاکمیت، صنایع و معادن مورد استفاده قرار می‌گرفت اما امروز نقش اصلی فناوری اطلاعات در زمینه تحول دیجیتال است.
به گفته او توسعه اکنون نباید به صورت سنتی و فوروارد اتفاق بیفتد که در آن چندین پیش‌نیاز را برای توسعه طرحی هرچند ساده، در یک بازه زمانی طولانی مورد بررسی قرار گیرد. بلکه امروزه راهبرد موفقیت‌آمیز، ایجاد توسعه به صورت بک‌وارد است. در این طرح توسعه، تکنولوژی لازم تعریف می‌شود و سپس قوانین و فضای کسب و کار متناسب با آن اصلاح می‌گردد.
او افزود: امروزه فناوری اطلاعات یک “حاکمیت جهانی” است و برای عقب نماندن از تحولات رادیکال اقتصادی باید با ایجاد ارتباطی سازنده میان خود و این حاکمیت جهانی و قرار دادن فناوری اطلاعات به عنوان یک ابزار استراتژیک به رشد و توسعه خود کمک کنیم.
به گفته وی تاکنون در ایران شاهد برخوردی واکنشی با تکنولوژی بوده‌ایم و همیشه صورت مسئله را برای حل این مشکل پاک کرده‌ایم. امروزه بحث تحول دیجیتال در دنیا مطرح است و می‌خواهیم با برگزاری این همایش به مواجهه فعال ایران با این پدیده کمک کنیم.
او در ادامه در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی خبرنگاران درباره دستاورد همایش گفت: این همایش برای ایجاد آگاهی و به منزله یک تلنگر در مسیر توسعه کشور برگزار خواهد شد و خروجی آن ممکن یک سری پروژه هم باشند که خاستگاه اجرایی آن‌ها بخش دولتی یا خصوصی باشد. در واقع معرفی صاحبان طرح به صاحبان سرمایه در این همایش انجام می‌شود.
به گفته او نگاه مسئولان مرتبط با این همایش “یک نگاه کابردی” است.

false
false
false
false

true