- ۰۵ شهریور ۱۴۰۰
- کد خبر 104325
true
false
true
false
false
false
false
false
true
خبرطلایی : یکی از مهم ترین اقدامات جهادی دولت سیزدهم حمایت توام با هدایت سریع و صریح از هنر هنرمندان مختلف ، بویژه سینما گران با کنش های عاطفی ، انسانی وایمانی برای استفاده کاربردی از ابزار های ظریف و پرظرفیت هنر در برابر مشکلات پیش روی دولت و ملت …
✍….هنر بویژه سینما یکی از محبوبترین و تاثیرگذارترین ابزارهای ارتباطی است. هنر هفتم اگرچه خود مستقلا به عنوان یک رسانه اثرگذار مورد توجه قرار دارد اما در عرصه عمومی و فضای سیاسی نیز به شدت تاثیرگذار است و از همین رو مورد عنایت ویژه سیاستمداران و نظام های سیاسی قرار دارد. از این رو، هنر بویژه هنر هفتم در حوزه سیاست همواره به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی و رسانه تسهیلگر در حوزه دیپلماسی عمومی، نقش و اهمیت ارجمندی مییابد.
● هنر و رسانه پرقدرت هنر هفتم به عنوان یک ابزار دیپلماسی عمومی، معمولا در مقایسه با سایر ابزارهای دیپلماسی، عمیقتر، چندلایه و پیچیدهتر است و تاثیرگذاری آن نه مقطعی بلکه قطعی و دراز مدت است. برای مثال، در دوران جنگ سرد، نظام سلطه آمریکا از ابزارهای مختلفی برای مقابله با حکومت شوروی استفاده میکرد، اما رسانه سینما در میان ابزارها و سایر رسانهها، نقش و موقعیت ممتازی داشت. آمریکا با استفاده از سینمای هالیوود و تولیدات سینمایی دیگر، اشتیاق و علاقهای کاذب اما وافر به فرهنگ و زندگی آمریکایی را برای کشورهای بلوک کمونیستی رقم زده بود. آنان ناخودآگاه در خود تمایلی برای پیوستن به بلوک غرب احساس کردند.
● هنر بویژه هنر هفتم به عنوان رسانه جمعی، اگر هدفمند و برنامهریزیشده به کار گرفته شود ابزار دیپلماتیک قوی برای القای محتوا، معرفی فرهنگ و بیان واقعیت به مخاطب بینالمللی است. در تعامل با جهان خارج در عرصه فرهنگی، به مدیریت تعاملات فرهنگی با دیگر کشورها نیاز است. مجموعههای فرهنگی هنری باید میزان تعاملات یک کشور با جهان خارج را بررسی و بهرهبرداری از این اصل مهم را مورد پیگیری قرار دهد. یک کشور میتواند از هنر به عنوان رسانهای تاثیرگذار برای صیانت از منافع ملی و ارتقاء موقعیت خود در جهان استفاده کند و در واقع، این مقوله پیشبرنده اهداف سیاست خارجی در جهان است. عملکرد هنر به عنوان ابزار دیپلماسی عمومی، نسبت به سایر ابزارها پیچیدهتر است و تاثیرگذاری تدریجی دارد و در این راستا قدرت نرم یک کشور به طور تدریجی بسط و گسترش مییابد.
زبان هنر بویژه سینما آمیزه ای منسجم از احساس و عقل است .دولت مردمی و عدالت محور و گستر سیزدهم باید متوجه باشد و بشود که جوشش و زایش در هنر هماره بار مسولیت بسیاری از مفاهیم سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی را بدوش می کشد که پیشگیری در حوزه آسیب های اجتماعی شاخص ترین ان است.
قواعد اثر گذار در هنر بویژه سینما با خلق آثار نمایشی قابل تعمق و اثر گذار با فضا سازی های بصری و استفاده از ترکیب بندی های همگون در موضوعاتی که دستمایه کار هنرمندان و فیلمسازان قرار می گیرد . می تواند گوهر معرفت و درایت دولت و ملت که مخاطبان اصلی آن هستند را به واکاوی ذات موضوعات مختلف سیاسی ، فرهنگی ، هنری ، اجتماعی با اولویت فرهنگ سازی و پیشگیری سوق دهد .
بر همگان منظور نظر است که هنر بویژه سينما پديده مهمی است و اثرات آن در زندگی امروزه روز مردم ، و نيز در ظهور و بروز پديدههای مختلف نوظهور اجتماعی ، انكارناپذير ،پرشمارنظریه از اهالی صاحب خرد در علوم مختلف که مورد كند وكاو صورت گرفته..اتفاق القول ، قال داشتند ، پيرامون تاثیر گذاری تولید آثار هنری مختلف به جغرافیای تاثیر و تاثر در موضوعات مختلف سیاسی ، فرهنگی ، هنری و اجتماعی يعني آثار خوشایند و ناخوشايند…….
نباید با جبهه گیری های احساسی و تعصبی از این ظرفیت ظریف و بزرگ غافل شد چراکه خیلی زود با طناز گری پديده هايی همچون بی بند باری و اشاعه فرهنگ های بی فرهنگی ، رفتاری ، گفتاری ، کرداری غم و اندوه و پوچی ، گسست نسلها از ارزش ها و هنجار ها و روی آوردن به كژروی هاي اجتماعی و ناهنجاریها … همه همه روبرو شده و خواهیم شد که صدالبته بار فراوانی آثار نا خوشایند پر فراوان از گونه های مختلف آن را در جای جای زندگی درونی و بیرونی خود شاهد بوده و خواهیم بود که در سایه مدیریت اخلاقی ، علمی و عملی می توان با تولیدات هنری ، فرهنگی ، نمایشی در قاب های نزدیک و درست تحت حمایت های و هدایت ها وپشتیبانی ها به مقابله با آنها پرداخت و نرخ وقوع هر يك از اين رفتارها و خلقيات و كنش هاي ناپسنديده و مقوایی و گل درشت و چه بسا فردی و اجتماعی پرداخت و ناامنی و نا احساس امنی در ميان ملت ودولت را بسط و گسترش داد و درکنار ماموریت هایی از این دست دولت و حکومت قرار گرفت .
با کمی دقت و تامل در اقدامات خجسته و شایسته در سالهای ماضی با شواهد مطالعاتی خواهیم دید آثار خوشایند ، پرشمار ی را مي توان نشان كرد كه نقش بی بديل و شگرفی در پرورش و تقويت اخلاقياتی همچون نوع دوستی ، راستگویی، همدلی ، مهربانی ، شجاعت و احترام به ديگران ، پيوندهای اجتماعی ، تقويت روحيه جمعی ، نزديك شدن اذهان و قلوب ملت ها و گروههای اجتماعی به يكديگر ، بسط فرهنگ گفتگو ووورا در زبان هنر بویژه هنر هفتم هنرمندان که با ارائه خرده اطلاعات ، درک منسجم ، تجربه های عینی و تبدیل آن به باور های عینی ، با موقعیت سازی های تامل آور در ساختاری محکم ، موتور های اینترنتی کنش واکنش های فارغ از غلبه متن ها بر حاشیه را در جمعیت ، جامعه ، دولت وملت به حرکت درآورده اند.
در واکاوی های چند ساله مدیریتی ام در پلیس و بررسی دولت مکرمه ومحترمه مردمی جناب اقای دکتر رییسی باید بداند که می داند ، در سالهای ماضی در رئال ترین تولیدات هنری ، فرهنگی آثارنمایشی سینما ، پر شمار خلق موقعیت های دراماتیکی ، داستانی ، تحقیق ، نمایشی ظریف و شکننده ای از موضوعات سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی ، مذهبی ، دینی و اجتماعی را در کارنامه قریب به اتفاق هنرمندان صاحب هنر و هنر هفتم شاهد بودیم که هریک از آ نها به اندازه رمان فاخر ادبیات جهان وایران به دولت ها و ملت آموختند.اما بی تعارف ترین دیالوگ و مونولوگ سالهای همنفس بودن با نفس و نفس تولیدات آثار هنری و سینمایی از کوچکترین حمایت ، مشارکت ، هدایت و چه بسا نظارت .. محروم بودند.. هنوز که هنوزه هستند آثاری که فرآیند باید ها و نبایدهای تولیدات آنها بشدت از قرارداد های درون متنی ، ترسیم ناقص خطوط مدیریتی نا لایق با چاله های خود حق پنداری در عزم واراده برای اتخاذ تصمیمات درست رنج می برند.
پایان این رنج نامه های ریز ودرشت نیازمند مدیریت درست و توانمند شماست تا با خود زمزمه کند ” هنر نزد ایرانیان است و بس ” …
● حمید اندرز چمنی ، کارشناس و منتقد سینما وتلویزیون
false
false
false
false